Ak Parti arınmalıdır

CHP büyük bir risk almıştır. Ya malûm cemaatin oyununa geldiyse... Ya belgelerin üzerinde oynanmışsa veya iç yazışmalar, iç dekontlarsa ne olacak?

"Karşı taraf", yani Erdoğanlar kendilerinden çok eminler. Kılıçdaroğlu'na dava açtılar. 3 milyon lira tazminat istiyorlar.

Paranın dışarıya transferi suç değil elbette. Parayı yurt içinde değerlendirmemiş ve vergi ödememiş oluyorlar. Transfer edenler devleti yönetenin yakınlarıysa, üzerinde düşünmek gerekir. "Yukarıdaki Zat" "Yakınlarım 30-40 yıldır ticaretin içindeler. Dışarıya para çıkmadı, dışarıdan para geldi." diyor.

CHP'lilerin açıkladığı, dışarıya giden paraydı. Bir de, üstelik asıl bilmesi gerekenin dışarıdan gelen paradan söz ediliyor. Bir muamma... Her şeyi açık açık anlatmalılar. Dışarıdan gelen para ne? Neyin karşılığı? İçeriden, mal veya nakit gitmeden, para gelebilir mi?

Adnan Menderes'in, oğullarına, "Ticaretle uğraşmayın. Beni zorda bırakmayın." mealinde nasihati olduğu yazılagelir.

Daha önce söz etmiştim... Erdoğanlar'ın 2002 yılından, Yani Ak Parti iktidarından itibaren neler alıp sattığı, şirketlerinin durumu, nüfuz suiistimali olup olmadığı üzerinde durulmalıdır. Buna Reis de izin vermeli, "Benim çekindiğim hiçbir şey yok... Yakınlarımın ticarî dehaları, onları bir yere getirmiştir. Buyurun... Araştırın." diyebilmeli. Bunda, üzülecek, gocunacak, gücenecek hiçbir şey olamaz.

İslâmî kimliği öne çıkaranlar, örnek için şeffaf olmalılar.

Halife Hz. Ömer Basra Valisi Ebu Musa el-Eş'arî'ye gönderdiği bir mektupta ne yapması gerektiğini şöyle yazar:

 "Allah katında çobanların (idarecilerin) en mutlusu, güttüklerini mutluluğa eriştirendir. Çobanların en kötüsü ise güttüklerinin şikâyetlerine sebep olandır. Kötülük etmekten ve dalalete düşmekten sakın. Aksi takdirde emrinde çalıştırdıkların da kötülüğe dalarlar. O zaman senin Allah yanındaki durumun, tıpkı yerin yeşil kısımlarına bakıp beslenmeyi ve semizlenmeyi isteyen ve oradan otlayan hayvanın durumu gibi olur. Hâlbuki onun ölümü semizliğine bağlıdır."

Bu mektubun kaynağı da Ebu Yusuf'un ünlü eseri Kitabu'l-Harâc'dır. Ebu Yusuf, Ebu Hanife'nin talebesi ve müçtehit. Araştırıcılar iktisadî görüşlerine dikkat çekerler.

Hz. Ömer'in yine Ebu Musa el-Eş'arî'ye dair, "adalet"i öne çıkaran bir mektubu vardır ki, eminim, bu mektup Reis'in, "Külliye"deki odasında, duvara asılıdır. Her okuyuşunda bir iç geçiriyordur.

Rıza Sarraf'ın, vahim iddiaları, CHP'nin ortaya koyduğu deliller yabana atılamaz. Hükûmet edenler, Ak Parti'nin arınması için,"Fotokopi üzerinden mi konuşacağız." basitliğine düşmeden, "FETÖ'cüdür." deyip kıvırmadan her bir iddianın üzerine ciddî gitmelidirler.

***

Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel vefat etti. Uçak mühendisi idi. "Türkiye'de İnsansız Uçak Aldatmacası" kitabını yazmıştır. "Milliyetçi Hareket"teki yeri ayrıdır. İlk yıllarımızda "Devlet" dergisinde yazılarını okurduk. Bir avuç idealistle birlikte Ötüken Neşriyat'ın kurucularındandı. Oğlu Adnan Macid Yüksel, Bilge Kültür Sanat Yayınları'nın sahibidir. Ahmet Nuri Yüksel Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.  

Yazarın Diğer Yazıları