Ak Parti'li başkan serbest bırakıldı

Ak Parti'li başkan serbest bırakıldı
Tokat'ta Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Erbaa Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Tokat’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Erbaa Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, Tokat’a getirildi.

BOLULU VE AYDIN İFADELERİNDEN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Şüphelilerden Başkan Hüseyin Yıldırım ile Bülent Uzun, Sinan Küçük ve Ahmet Çetinkaya emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Kürşat Bolulu ve Bülent Aydın ise adliyeye sevk edildi. Bolulu ve Aydın da savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

‘155’E YAPILAN İHBAR SONRASI GÖZALTINA ALINDIK’

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım, bir kişinin 155’e yaptığı bir şikâyet sonrası gözaltına alındıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu: “İsmi belli. Bununla ilgili bizim geçmişte bir suç duyurumuz vardı. Şu anda mahkemelik olduğumuz bir kişi. 155’e yatığı bir ihbar neticesinde dikkate alınarak bugün gözaltı işlemi yapıldı bize. Ama gerçeklerin üstü kapatılmıyor. Biz buradan gerekli dersleri çıkardık. Devletimizin çıkarması lazım. 155’e kendini bilmez birisinin yaptığı ihbarla bir belediye başkanı apar topar gözaltına alınmaması gerekiyor. Ama maalesef bu süreci yaşadık”

Başkan yardımcısı Bülent Uzun ise, “Üç beş tane şerefsizin yüzünden benim gibi milli görüş çizgisinden hiçbir zaman uzaklaşmamış, hep o davanın elamanı olmuş bir adam, bugün hayatın ilk defa nezarethanede kaldı. Onları Allah’a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım ve arkadaşları daha sonra Erbaa’ya hareket etti.