"AK Partili Seçmen partisine tepkili"

"AK Partili Seçmen partisine tepkili"
Saadet Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, AKP’den kopacak yüzde 15’lik kesimin Saadet Partisi’ne oy vereceğini söyledi.

Habertürk Gazetesi’nden Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, ülkedeki mevcut kamplaşmanın ortadan kalkması için seçim barajının ortadan kalkması gerektiğinin altını çizerek “Bu ittifakı yaparken üzerinde durduğumuz 2 tane konu var: Birincisi, yüzde 10 barajıydı. Hükümet yüzde 10 barajını kaldırmamakta ısrar etti çünkü Türkiye’de bir kamplaşmanın meydana gelmesini istiyor. “İki grup olsun, biri ben olayım, diğeri de karşımdakiler olsun ve ben hep karşımdakileri suçlayayım” mantığıyla hareket ediyorlar. Bir defa bu mantığın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Onun için yüzde 10 barajını kaldırmadı. Anayasa çok açık. Yürütmede hakikaten istikrar olması lazım, o sağlandı. Peki, temsilde adalet niye sağlanmıyor? Ona razı değil. Bir defa bu konularda samimi değiller. İttifak kurarak yüzde 10 barajını aşmış olacağız. İkincisi ise kuvvetler ayrılığı prensibinin rahatsızlık vermesi. Türkiye’deki bu kamplaşmayı ortadan kaldırabilmek için yüzde 10 barajının ortadan kalkmasına ve bu sistemin değişmesine ihtiyaç var.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN 90 YILLIK BİRİKİMİNİ SATTILAR”

AKP iktidarının Türkiye'nin 90 yıllık birikimini tükettiğini belirten Karamollaoğlu “15 sene iktidarda kalan bir parti hakikaten metal yorgunluğu yaşıyor. Kendileri bile bunu itiraf ettiler. Ama sadece kendi teşkilatlarında var zannediyorlar. Halbuki bu yorgunluk problemleri çözmede yeni politika üretememelerinden kaynaklanıyor. Onun için biz gidip, bugün şikâyet ettiğimiz her politika için “Ben devam ettireceğim” diyen bir iktidar partisiyle hangi tabanda bir araya geleceğiz? Ekonomi diyoruz, bildiklerinden şaşmıyor. Türkiye’nin 90 yıllık birikimini sattılar. Erbakan Hoca’nın kurduğu fabrikalardan neredeyse bir tanesi bile ayakta kalmadı. En son şeker fabrikaları gitti. Dış politikada bir çıkmazın içindeler; çelişkilerle dolu bir 15 yıl geçti. Alıyorlar devletin en önemli kurumlarını bir gruba teslim ediyorlar, 15 sene sonra darbe denemesi olunca, “Vay canına, ne kadar da büyük hata yapmışız” diyorlar. Biz şimdi bu kadar hatayı yapan ve bu hataları sürdürmekte de ısrarlı olan bir anlayışla nasıl bir araya gelelim?” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİLİ SEÇMEN PARTİSİNE TEPKİLİ”

AKP’den kopan yüzde 15’lik seçmen kitlesinin kendilerine oy vereceğinin altını çizen Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın Arınç’ın oradaki açıklamalarından memnun oldum. Sevdiğimiz bir kardeşimiz. Tabii kendi fikirleri bazı yerlerde çok daha farklı olabilir. Ama ben Sayın Arınç’la temelde birçok konuda anlaşabileceğimiz kanaatindeyim. Şimdilik AK Parti’nin içinde. Herkes kendisini farklı bir baskının altında hissediyor. Bundan dolayı da birtakım tercihlerde bulunurken çok ölçülü davranıyor. Bugün AK Parti’nin içinde olup da bize oy verecek çok büyük bir kesim olduğunu biliyorum. Belki şu anda önde olmayan ama geçmişte çok ciddi manada görev almış, bakanlık yapmış insanlardan bahsediyorum. Bu insanların içinde çok büyük bir kesim var. AK Parti’de yaklaşık yüzde 15’lik bir kopmadan bahsediliyor. Bunun 9’u zaten 7 Haziran’da yaşandı. O günden bugüne ciddi bir kopma da var. Bundan dolayı bu kopan kesimin ağırlıklı olarak bize geleceğini, oy vereceğini düşünüyorum. Ama ayrıca bunu çıkıp da davul-zurna ile de ilan etmeyeceklerini düşünüyorum. Dip dalga dememin sebebi bu.”