Ak Saray bilmecesi

Ak Saray bilmecesi
Bozdağ, Ak Saray inşaatıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının sürdüğünü söyledi

Ak Saray bilmecesi

Bozdağ, önce 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının bölge idare mahkemesince kaldırıldığını söyledi, sonra bu sözlerini düzeltti. Bakan, “Düzeltiyorum, 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına karşı itiraz, bölge idare mahkemesince reddedildi” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Ak Saray hakkındaki idare mahkemesi kararları gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ak Saray’a ilişkin yargı kararlarıyla ilgili, “Adalet Bakanı, bakanlığının bütçesi görüşülürken açıkladı ama farklı bir mahkemeden, Ankara 11. İdare Mahkemesi’nden bahsetti. Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin birinci dereceden üçüncü derece SİT alanına düşürülmesi ayrıca çevresinde açılan yolların nazım imar planına aykırılığından dolayı vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ortadadır” dedi. Gök şöyle devam etti: “Bu karar kaldırılmamıştır. Ama endişem odur ki, 5. İdare Mahkemesi’nin başkan ve üyeleri değiştirilebilir. Bir mahkeme kararı ortadayken, bu mahkeme kararına uyulmasını Adalet Bakanı’ndan beklemek hepimizin hakkıdır.”  

“Kusura bakmayın”
Adalet Bakanı Bozdağ da önce 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının bölge idare mahkemesince kaldırıldığını belirtti, daha sonra verilen aranın ardından bu sözlerini düzeltti. Bozdağ şunları söyledi: “Sayın Gök’ün bahsettiği 5. İdare Mahkemesi kararıyla ilgili bilgi verirken bürokrat arkadaşlara 5. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın akıbetini sorduğumda, ‘bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi’ şeklinde bilgi verdiler. Ben de bunun üzerine size yürütmeyi durdurma kararı olduğunu ifade ettim. Siz bana kararı söylediniz. Ben kararı istedim, onlar yürütmeyi durdurma talebine ret kararı verildiğini bana anlatırken sehven öyle bir ifadede bulundular. Kusura bakmayın. Düzeltiyorum, 5. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşı itiraz, bölge idare mahkemesi tarafından reddedilmiştir.” (AA)