“Ak Saray” görüşmesine AKP engeli

“Ak Saray”  görüşmesine AKP engeli
Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılan Kaçak Saray’ın görüşüleceği TBMMKİT Komisyonu, iktidar partisi milletvekilleri gelmediği için ertelendi

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Komisyonu’nda Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın görüşüleceği toplantıya iktidar partisinden katılım az olunca muhalefet salonu terk etti. Meclis’te AOÇ’un masaya yatırılacağı Kamu İktisadi ve Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu sakin başladı. Muhalefet milletvekilleri 20 dakika boyunca AKP’li vekillerin komisyon salonuna gelmesini bekledi. Dakikalar geçti ama AKP’li vekiller salona gelmedi. Muhalefet üyeleri, “Kaç-Ak Saray” görüşülmesin diye 11 kişi yerine 5 komisyon üyesinin geldiğini savunarak toplantı yeter sayısına ulaşılamamasına sert tepki gösterdi. Muhalefet üyeleri salonu terk ederken gerginlik salonun dışında da sürdü. CHP, MHP ve HDP’li üyeler topluca kameraların karşısına geçti.


Kandırmaya çalışıyorlar
CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, “Kaçak Saray veresiye yapılmıştır. TOKİ’den alacaklarının olmadıklarını söylediler ama yine halkı kandırmaya çalışıyorlar. TOKİ’nin 297 milyon lira alacağı var. Bunları görüşecektik. CHP olarak bunun peşini bırakmayacağız. Herkes dün akşam saat 01.00’de gitti. Biz geldik, kendileri gelmedi. Kaçak Saray’ı gündemden düşürmeyeceğiz” ifadesini kullandı. AKP’li milletvekillerinden, “Popülizm yapıyorsunuz” şeklindeki tepkileri üzerine Develi, “Hayır, popülizm değil. Niye gelmiyorsunuz çalışmalara? Kaçak Saray’ı görüşecektik değil mi? Niye kaçıyorsunuz? Meclis’ten kaçamazsınız, komisyondan kaçamazsınız. Bunun hesabını soracağız” dedi.


Bu davranışta kasıt var
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise Komisyon Başkanı Hasan Fehmi Kinay’ı eleştirerek  “Başkan, makamınızda oturup burada çoğunluğu beklemenizi doğru bulmuyoruz” diye konuştu. Kinay  da “Müzakeler için biz buradayız. Muhalefet de buradaysa toplantıya katıldıklarını beyan etsinler yapalım” dedi. MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da “Kaçak Saray’ın AOÇ arazisine yapılmasının tekrar gündeme gelerek kamuoyunun bilgilendirilmesini engellemek adına iktidar partisi 5 kişiyle gelmiş. Kasıttan başka bir şey değil” dedi.