Akademisyen cinayetinde ihmalden yargılanan memurların cezaları belli oldu

Akademisyen cinayetinde ihmalden yargılanan memurların cezaları belli oldu
İzmir’in Buca ilçesinde gerçekleşen ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli Serpil Erfındık’ın eski eşi Vedat Atik tarafından öldürülmesi olayında, ihmal iddiasıyla yargılanan 8 memurdan 6’sı beraat etti, 2’sine ise iyi hal indirimi uygulanarak 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hüküm açıklanmasının geri bırakılması kararı alındı.

2013 yılında meydana gelen olayda, Vedat Atik eski eşi Serpil Erfındık’ı evinde çıkan tartışma sonucu bıçaklayarak öldürmüştü.

akademisyen-cinayetinde-ihmalden-yargilanan-memurlarin-cezalari-belli-oldu-yenicag-4.jpg

Yaklaşık bir hafta saklandıktan sonra teslim olan Atik, ‘kasten öldürme’ ve diğer suçlardan toplam 28 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, Erfındık ailesinin avukatlarının itirazları sonucu dosyayı inceleyerek kararı onadı.

akademisyen-cinayetinde-ihmalden-yargilanan-memurlarin-cezalari-belli-oldu-yenicag-5.jpg

Erfındık’ın ölümünden önce alınması gereken koruma tedbirlerinin yetersizliği nedeniyle ailenin avukatları, ilgili memurlar hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir Valiliği’nin soruşturma izni vermemesi üzerine savcılık takipsizlik kararı verdi.

akademisyen-cinayetinde-ihmalden-yargilanan-memurlarin-cezalari-belli-oldu-yenicag-2.jpg

Ancak Anayasa Mahkemesi, memurların sorumluluğuna hükmederek soruşturmanın yeniden açılmasını kararlaştırdı. Bu süreçte, ‘görevi ihmal’ suçlamasıyla 8 memur hakkında dava açıldı ve yargılama sonucunda 6 memur beraat ederken, 2 memura hapis cezası verildi.

akademisyen-cinayetinde-ihmalden-yargilanan-memurlarin-cezalari-belli-oldu-yenicag-6.jpg

Serpil Erfındık, Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim görevlisiydi. 15 Aralık 2013’te, İzmir’in Buca ilçesinde, eski eşi Vedat Atik tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

akademisyen-cinayetinde-ihmalden-yargilanan-memurlarin-cezalari-belli-oldu-yenicag-7.jpg