Akar'dan o yorumlara çok sert tepki

Akar'dan o yorumlara çok sert tepki
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyonda Kur'an okunduğu sırada eşinin başını kapatmasına yaılan eleştirilere sert tepki verdi.

Milliyet'in Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan'ın haberine göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyonda Kuran-ı Kerim tilaveti sırasında eşinin başnı örtmesine yapılan eleştirilere tepk veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Dur, yavaş, bu kadar da ileri gitme" dedi.

Çevikcan'ın "TSK’da Laiklik ve Hanımefendi’nin Şalı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"- 30 Ağustos resepsiyonunda başını örtmesi ile ilgili yapılan yorumlar hanımefendiyi etkiledi mi, nasıl değerlendirdiniz?

Yorumları o da takmadı, ben de takmadım. Sırtında şal vardı. Biraz serindi. Hemen üstüne aldı. Kuran’ı Kerim okunurken de şalını başına götürdü. Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır. Ama olayı nerelere getirdiler. Ta laikliğe kadar hatta Atatürk’e kadar. Dur, yavaş, bu kadar da ileri gitme. Ne alakası var!

"SEN, BEN, O YOK"

- Bayramda yine askerlerimizi ziyaret ettiniz. İzlenimleriniz neler?

Askerlerin moralini, motivasyonunu çok iyi gördüm. Kendilerine güvenleri tam. Sen, ben, o yok. Biz 80 milyon bir bütünüz. Asker olarak, öbürü yargıç olarak, siz gazeteci olarak hepimiz bu millet için çalışıyoruz. İşte böyle olmalıyız.

NAMAZDA TELEFON ÖNLEMİ

- Asker, bayram sabahı zirvede namaz kılıyordu, çok etkileyici görüntülerdi...

Evet... Benimle ilgili olarak da bu sefer cep telefonunu yasakladık. (Şanlıurfa’da bayram sabahı kıldığı namazı kastederek) Ben namaz kılarken benim iradem dışımda görüntülerim çekiliyor. Sonra da ‘neden bunun reklamını yapıyorsunuz’ diye eleştiriler geliyor. Bu sefer tedbirimizi aldık. Hatta imam çok beyefendi bir insandı. Cep telefonunu uzatıp beraber fotoğraf isteyince, ‘biz çekelim’ dedik, biz çektik. Sonra karta bastırarak kendisine ulaştırdık.

Orgeneral Akar’la sohbetimiz böyleydi."