Kanarya taraftarlarına bayram hediyesi verdi

Kanarya taraftarlarına bayram hediyesi verdi
Sarı-lacivertliler, kaleci Volkan Demirel’in devleştiği ve gergin geçen maçta, Torku Konyaspor’u yendi: 2-1.

Rangelov’a sert bir müdahalede bulunan Bekir kırmızı kart gördü. Fenerbahçe’nin ikinci yarıda 10 kişi oynadığı karşılaşmanın gollerini Webo, Sow ve Rangelov penaltıdan attı.

Haber: Faruk Malik

Süper Lig’in 5. haftası ve bayramın ilk gününde Saraçoğlu’nda Fenerbahçe ile T. Konya arasındaki yüksek gerilimli zorlu karşılaşmayı Fener kazandı: 2-1. Müsabaka öncesi sarı-lacivertliler ile Konya ekibi arasında oynanan 26 maçta Kanarya 24, Konya ise 2 galibiyet aldı. Fener ilk yenilgisini şampiyon olduğu 2004-05 sezonunda deplasmanda 4-2 ile 2. mağlubiyetini ise geçen sezon yine dış sahada 2-0 öne geçtiği maçta 3-2’lik skorla almıştı. Kanarya geçen haftayı 2-0’lık Akhisar yenigisiyle kapatarak camiasını üzmüştü. Bu nedenle dün akşamki maça taraftarına bayram hediyesi vermek için çıktı sahaya. Fener, kalede son 4 haftadır forma giyemeyen Volkan ile hedefteki isim Emenike’yi kulübeye göndererek başladı maça. İlk 25 dakikasında karşılıklı cılız atakların yaşandığı ve oldukça gergin geçen, sadece ilk yarıda 4 sarı bir de kırmızı kartın çıktığı maçın önemli dakikaları şöyle: 24’te Mehmet Uslu’nun şutu Volkan’da kaldı. 27’de Caner’in ortasında topa iyi yükselen Webo’nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0. 

Ortalık karıştı
42’de Torkulu Ali Çamdalı, Caner’in müdahalesiyle yerde kalmasıyla kazanılan penaltı atışında Rangelov topu ağlara gönderdi: 1-1. 45’te orta alanda yaşanan ikili mücadelede rakibi Rangelov’a sert bir müdahalede bulunan Bekir’e kırmızı kart çıktı ve F.Bahçe 10 kişi kalırken devre de 1-1 bitti. Fener 2. yarıya hızlı başladı. 50’de kullanılan serbest vuruşta Caner’in ceza alanına yaptığı ortada Sow’un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1. Golden sonra T. Konya üstünlüğü ele geçirdi. 55’de Barış, 60’da Torje Volkan’a takıldı. 61’de Ali Çamdalı’nın şutunu Volkan kornere çeldi. 69’da Barış’ın hızlı topu Volkan’da kaldı. 78’de Fener 3. gole çok yaklaştı. Kuyt’ın vuruşunu son anda Kaya kornere gönderdi. Kalan sürenin uzatma dakikaları karşılıklı ataklarla geçti ancak gol gelmedi. Sow’un son anlarda önemli fırsatı kaçırdığı mücadele, 2-1 ev sahibi takımın lehine bitti. Kanarya bu sonuçla G.Saray maçı öncesi hem moral buldu, hem de camiasına bayram hediyesi verdi.

Volkan 4 hafta sonra sahada
* F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Akhisar kadrosundan 2 oyuncu değişikliğiyle takımını sahaya sürdü. 3 maçlık cezanın ardından geçen hafta da belinde yaşadığı sorun nedeniyle kadroda yer alamayan Volkan Demirel, 4 haftalık bölümden sonra kaleyi devraldı. Kartal, Alves’in yerine Kadlec’e şans verdi.
* Fener’de sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan Egemen Korkmaz’ın yanı sıra yine sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz kadroda yer almadı.
* Fenerbahçe Kulübü’nün passolig ile yaptığı anlaşmanın ardından kombine kartı bulunmayan taraftarların geçici kombine kartlarla stada girme imkanı bulunmasına rağmen tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.
* Saha ortasına serilen, Fenerbahçe Kulübü’nün “1 milyon üye” projesinin reklamı için hazırlanan dev pankart, karşılaşmanın başlamasına yarım saat kala kaldırıldı ve yerine Spor Toto Süper Lig’in logolu pankartı serildi.
* Kasımpaşa-Gaziantepspor maçında “Spor Toto Süper Lig” yazılı reklam panosunun rüzgardan devrilmesinin ardından bu karşılaşma öncesi seremonide takımların arkasında duran panonun iki yanına güvenlik görevlisi yerleştirildi.
* Trabzonspor Kulübü’nün kurucu üyesi ve ilk başkanı Ali Osman Ulusoy’un vefatı nedeniyle karşılaşma öncesi saygı duruşu yapıldı.