Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Akbank Caz Festivali

20. Akbank Caz Festivali 23 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında izleyicisi ile buluşacak. Türkiye’nin en uzun soluklu caz festivali olan  “Akbank Caz Festivali” bu vesile ile 20. yılını da kutluyor.
Festival komitesinin hazırladığı tanıtım davetiyelerindeki yazı öylesine hoşuma gitti ki; aynen aktarıyorum.
 “20 yıldır şehrin sesi, kulaklarınızı açın, şehrin ritmini yakalayın ve hayatın cazibesine kapılın... Cazın mavi notalarını gecenin mavisiyle karıştırın, martı çığlıklarını sokakların cıvıltısıyla harmanlayın ve kendinizi müziğin ritmine bırakın... Şehrin binlerce tınısından aldığınız ilhamla, hayatı kenardan izlemeyi bırakıp olduğu gibi içine dalın.”
Gerçekten de festivaller ister müzik, ister tiyatro ya da bale vb.. farklı kültürleri ve insanları müziğin nameleri ya da dansın büyüsünde buluşturuyorlar.
Akbank Caz Festivali 20. yılını bu etkinlikler çerçevesinde kutluyor. Yirminci yılında sürpriz konserler ve projelerin yanı sıra atölyelerden film gösterimlerine zengin bir program sunan festivalin sürprizleri sadece konserler ve özel projelerle de sınırlı değilmiş. Akbank Caz Festivali, 23 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında on gün sürecek bir yarışma ile festivalin takipçilerini de bekliyormuş.
Festivalin açılışı 23 Eylül Perşembe saat 21:00’de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda defalarca Grammy’ye layık görülen Carmen Bradford’un vokalleri eşliğinde The Count Basie Orchestra by Denis Mackrel featuring Carmen Bradford yapacak.
Efsanevi orkestra şefi Count Basie orkestrasını1984’teki ölümüne kadar 50 yıl süreyle yönetmiş. Efsane topluluk üstün performanslarıyla İstanbul’da da izleyicisi ile buluşacak.
23 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında festivalde görev alacak diğer konuk topluluklardan bazıları şöyle:
İmer Demirer Quartet 23 Eylül Perşembe saat 22:30 Babylon
John Surmen with Chris Laurence & The Transmation String Quartet 24 Eylül Cuma 20:30 Aya İrini Müzesi
Paganini Trio 25 Eylül Cumartesi 20:30 Aya İrini Müzesi
Okay Temiz 3+1 project “Xavier Desandre Navarre, Minimo Garay & Nedim Nalbantoğlu 24 Eylül Cuma 21:30 Babylon
Aka moon & Mısırlı Ahmet 24 Eylül Cuma 23:30 Babylon
Aydın Esen & Wolfgang Muthspiel 25 Eylül Cumartesi 21:30 Babylon
Bunlar benim seçkilerim. İlerleyen günlerde daha birçok yerli, yabancı seçkin topluluk ve önemli isimleri festival boyunca izleyebileceksiniz.

 

 

Mardinliler II. Ulusal Çocuk ve Gençlik
Tiyatro Festivaline gün sayıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın D.Tiyatroları Genel Müdürlüğünün ve GAP idaresinin katkılarıyla Mardin Valiliği’nin ev sahipliğinde 2009 Kasımı’nda gerçekleştirilen ” Mardin Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali “nin 2’ncisi 5-12 Kasım 2010’da başlıyor.
Mardin Valiliği, Mardin Hizmet Vakfı ve GAP kültür birliğinin ortak projesi olan ve DPT tarafından (SODES Projesi) desteklenen ” Amatör Tiyatrolara Destek GAP Gezici Tiyatro Projesi “nin ilk çalışmaları sonuçlandı. Proje kapsamında alanlarında uzman eğitmenler tarafından GAP bölgesinde hizmet verebilecek nitelikte ışık, kostüm ve sahne tasarımcısı yetiştirilirken, Mardin il ve ilçelerinde bulunan amatör tiyatro gruplarının altyapısını güçlendirmek amacıyla da oyunculuk, dramaturji ve reji eğitimi verildi.
Eğitim ürünleri Rumuz Goncagül ve Kanlı Nigar adlı oyunlar festivalde görücüye çıkacak.
Sanata desteğe devam diyorum... İyi seyirler.

Yazarın Diğer Yazıları