Akbank sistem arızasının faturasını bakın kime kesti

Akbank sistem arızasının faturasını bakın kime kesti
Akbank, Temmuz ayında yaşadığı sistem arızası nedeniyle 3 gün kapalı kalmıştı. Ana bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle hedefini tutturamaması bahanesiyle çalışanlarına bu yıl prim ödemeyeceğini belirtti.

Akbank, 6 Temmuz tarihinde ana bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 3 gün kapalı kalması nediyle bu yıl çalışanlarına prim vermeyecek.

Paramedya''da yer alan habere göre, her yıl Ekim ayının ilk haftası çalışanların hesabına yatan primlerin bu yıl yatmayacağı açıklandı. Yaklaşık 12 bin Akbank personeline prim ödenmeme gerekçesi olarak, bankanın hedeflerinin bu yılın ilk 6 ayında tutmadığı bildirildi. 

Primlerin ödenmeyeceğinin açıklanmasından hemen sonra Akbank çalışanları sosyal medya üzerinden karara tepki gösterdiler. Personel olarak verilen hedefleri tutturup, prim almayı hak etmelerine rağmen ödenmemesini “sistem çökmesinin faturası biz çalışanlara çıkartıldı. Biz görevimizi yaptık ve verilen hedefleri tutturduk” diye tepki gösterdiler.

NET KARI 4 MİLYAR TL

Hedefler tutmadıği gerekçesiyle çalışanlarına prim ödemeyen Akbank 2020 ilk yarısında 2,9 milyar lira net kar yaparken,  2021 ilk yarısında % 42,7’lik artış ile 4,1 milyar  lira net kar elde etti. Banka ilk çeyrekte 2 milyar lira net kar  yapmıştı.

KRİZ BAHANESİYLE PERSONEL ÇIKARTMIŞTI

Akbank, 2008 yılında kriz gerekçesiyle bir defada 1400 çalışanını işten atmış ve büyük tepkilere neden olmuştu.

İlgili Haberler