Eski davul derileri tablo oldu

Eski davul derileri tablo oldu
Eski davul derileri tablo oldu

El sanatları öğreticisi Neslihan Kaya, eski davul ve kunduraderilerinden 3 boyutlu tablo ve çeşitli süs eşyası yapıyor.

El sanatları öğreticisi Neslihan Kaya, eski davul ve kundura derilerinden 3 boyutlu tablo ve çeşitli süs eşyası yapıyor. İlk adım ilçesi Halk Eğitim Merkezi'nde çalışan Kaya yaptığı açıklamada, 21 yıldır el sanatları ve ev tasarımları üzerine çalıştığını söyledi. Eskimiş davul ve kundura derilerini işleyerek farklı ürünler elde ettiğini belirten Kaya, çalışmalarını şöyle anlattı:


"Geri dönüşüme büyük önem veriyorum. Ömrünü tamamlamış davul derilerini topluyorum. Derileri yumuşatarak bir kompozisyon içinde özel bir teknikle tablo haline getiriyorum. Tabiatın güzelliklerini, önemini, yağlı veya sulu boya ile değil, doğal haliyle insanlara sunmak istiyorum. Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurs öğreticiliği görevimden arta kalan zamanlarımda tablo çalışmaları yapıyorum. Evimin bir odasını atölye haline getirdim. Burada davul ve kundura derilerinden 3 boyutlu tablolar, makrome, nazarlık, bileklik, kolye, abajur, küçük süs bebekleri gibi özel çalışmalar yapıyorum. Düşündüklerimi, hayallerimi deriye işliyorum."


"Farklı ürünlerle, farkındalık oluşturacak"


Farklı malzemelerle değişik ürünler yaparak farkındalık oluşturmayı amaçladığını kaydeden Kaya, "Her türlü ebat ve tarzda 3 boyutlu tablolar yapıyorum. Ürettiğim takı ve süs eşyasını çevremdeki yakınlarım gelip alıyor. Onların beğeni ve ısrarlarıyla kendimi geliştirdim. Çevremdeki yakınlarımdan özel siparişler alıyorum. Bazıları istediklerini söylüyor. Onlara göre özel tasarımlar geliştiriyorum. Bazen evlerinin ya da iş yerlerinin mekanlarına göre özel dizayn çalışmaları ve süslemeleri yapıyorum" diye konuşuyor.


Kaya, Samsun ile özdeşleşen Atatürk Anıtı ve Bandırma Vapuru maketinin deyer aldığı çeşitli süs eşyası ile tablolardan oluşan bir sergi açacağını da sözlerine ekliyor.