Cep telefonu gaspına 8 yıl

Cep telefonu gaspına 8 yıl
Cep telefonu gaspına 8 yıl

Darp ettiği bir öğrencinin cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan ve beraat beklentisi içinde olan zanlı, 8 yıl 4 ay h

Erzurum'da, yolunu kestiği bir öğrenciye yumruk atıp cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan ve beraat beklentisi içinde olan zanlı, 8 yıl 4 ay hapis cezası aldığını duyunca baygınlık geçirdi.


Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Dıran Can Yıldız (21) ve avukatı hazır bulundu. Sanık Yıldız savunmasında, Erzurum'da asker olduğunu, parasız kaldığı için böyle bir hata yaptığını ifade etti. Önceki duruşmada gasp ettiği çocuktan, babası ve annesinden ayrı ayrı özür dilediğini belirten Yıldız, ailenin de kendisini affettiğini ve avukatlarıyla birlikte davadan çekildiklerini hatırlattı. Sanık Yıldız, savunmasında şunları kaydetti:


"Ben Erzurum'da askerim. Babam ve annem ben 6 aylık iken ayrılmışlar, beni babaannem yetiştirmiş. Babaannemden başka kimsem yok. O da köyde yaşıyor. Parasız kalmıştım, izin dönüşü parktan geçerken böyle bir olayı yaptım. Pişmanım, hayatımda bir defa dahi karakola gitmemiştim. Bu olay bana ders oldu, bir daha böyle bir suç işlemeyeceğime mahkeme huzurunda söz veriyorum. Ceza alıp cezaevinde çürümek istemiyorum. Bir genç olarak geleceğe ilişkin hayallerim var. Ne olur beni affedin."


Sanık avukatı da, müvekkilinin istemeden bir anlık böyle bir olaya kalkıştığını, ancak yaptığı hatanın farkına vararak pişmanlığını dile getiridğini hatırlatarak müvekkilinin tahliyesini talep etti.


Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, sanık Dıran Can Yıldız'a gasp suçundan 10 yıl hapis cezası verildiğini, ancak sanığın mahkemede gösterdiği samimi davranışları göz önüne alınarak cezasının 8 yıl 4 aya düşürüldüğünü ve aldığı ceza göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı. Beraat etme beklentisi içerisinde bulunan sanık Dıran Can Yıldız, 8 yıl 4 ay hapis cezası aldığını duyunca fenalaşıp yere yığıldı. Jandarmaların müdahale ettiği Yıldız, bir süre sonra duruşma salonundan çıkarıldı.


Olay


Fatih Alpaslan Y. (16), 16 Aralık 2012 tarihinde, Yüzüncüyıl Parkı'ndan geçerken Dıran Can Yıldız tarafından cep telefonu gasp edilmişti. Sanık Yıldız, cep telefonunu bir işyerinde satmaya çalışırken polis ekipleri tarafından
yakalanmıştı. Yıldız, emniyetteki sorgusunda gasp olayını gerçekleştirdiğini itiraf etmişti.