Akdağ: "OHAL'in hissedenler teröristlerin yanında duranlardır"

Akdağ: "OHAL'in hissedenler teröristlerin yanında duranlardır"
Katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Akdağ, muhalefetin OHAL'i kaldırma vaadini eleştirerek, "OHAL'i hissedenler teröristlerin yanında duranlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum'daki Yakutiye Medresesi'nde Habertürk TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Recep Akdağ, Olağanüstü halin (OHAL) ne zaman kaldırılacağına ilişkin, "Fransa, ABD, OHAL'i uygulayınca iyi, Türkiye'de uygulanınca kötü oluyor. Niye, çünkü Türkiye'de terörün devamını isteyenler var. Çünkü terör, bizim ilerlememizi baltalamak için icat edilmiş, proje örgütleriyle yürütülen bir hareket. Biz FETÖ'nün artık başını kaldıramayacağından emin olduğumuzda OHAL'i kaldıracağız." dedi.

Akdağ, yeni sistemin hızlı çalışmayı ve dönüşüm ile reformları hızlı yapmayı sağlayacağına işaret ederek, sloganlarında güçlü hükümet ve istikrarlı beş senenin bulunduğunu bildirdi.

"KILIÇDAROĞLU VE İNCE ABD'NİN SESİ GİBİ KONUŞUYOR"

Hükümetin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i usulüne uygun istemediği yönünde söylemlerin olduğunun hatırlatılması üzerine de Akdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Muharrem İnce ABD'nin sesi gibi konuşuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Amerika'nın, FETÖ'nün sesi gibi konuşuyorlar. OHAL'i kaldıracaklarını söylüyorlar. Türkiye'de OHAL'in kaldırılmasını FETÖ, PKK, DEAŞ ve bu örgütleri kendi ülkelerinde besleyen bazı Avrupalı ülkeler istiyor. Hiçbir vatandaş OHAL'i hissediyor mu, OHAL'i hissedenler teröristlerin yanında duranlar. Takvim, terörün, özellikle FETÖ'nün başını kaldırmayacağından emin olmamızdır. Fransa, ABD, OHAL'i uygulayınca iyi, Türkiye'de uygulanınca kötü oluyor. Niye, çünkü Türkiye'de terörün devamını isteyenler var. Çünkü terör, bizim ilerlememizi baltalamak için icat edilmiş, proje örgütleriyle yürütülen bir hareket. Biz FETÖ'nün artık başını kaldıramayacağından emin olduğumuzda OHAL'i kaldıracağız."