Millet affetmez diyen Akit Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üstü kapalı tehdit mi ediyor?

Millet affetmez diyen Akit Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üstü kapalı tehdit mi ediyor?
Cumhurbaşkanı’nın 28 şubat sanıklarını "affedeceği" şeklindeki görüşleri manşetine taşıyan Akit Gazetesi, üstü kapalı şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etti.

İktidara yakınlığı ile bilinen Akit Gazetesi bugünkü manşetinde üstü kapalı şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı tehdit etti.

Yargıtay’ın onamasıyla 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 isim için başlayan infaz sürecinin ardından aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da bulunduğu 13 isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emekli generallerin durumu hakkındaki tartışmalar devam ederken, hapse atılan generaller için “Cumhurbaşkanı affı”nın gündeme getirilmesi konuşulmaya başlandı. Zira, tutuklananlar arasında 84 yaşında olan da var 89 yaşında olan da.

İktidara yakın medyada yer alan yazılarda, Cumhurbaşkanı’nın 28 şubat sanıklarını "affedeceği" görüşüne yer verildi.

"DARBECİYİ AFFEDENİ MİLLET AFFETMEZ"

Bu görüşü bugün manşetine taşıyan iktidara yakın Akit Gazetesi, üstü kapalı şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı tehdit etti.

Akit Gazetesi, "Darbeciyi affedeni millet affetmez" başlığı ile verdiği haberinde, "28 Şubat darbecileri, 24 yıl sonra adaletle tanışarak cezaevine girerken, zindanda daha bir hafta bile geçirmeden af ve tahliye gündemi oluştururken, hukukçular, darbecileri affedeni milletin affetmeyeceğini hatırlattılar" ifadelerini kullandı.

Haberde avukat olduğu belirtilen Hamza Uçan adlı bir kişinin ve İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Başkanı Ali Akbaş''ın görüşlerine yer verilirken, "Darbecilerin hak ettiği ceza idamdır. Asılmayıp cezaevlerinde tutulmalarına şükretmesi gereken darbeciler serbest kalma derdine düşüyor" denildi.

Diğer yandan Hamza Uçan''ın daha önce Akit''e birçok kez demeç verdiği de görüldü.

İlgili Haberler