AKİT, MHP'li belediyeye fena yüklendi

AKİT, MHP'li belediyeye fena yüklendi
Atatürk’e ettiği hakaretlerle tanınan iktidar yandaşı AKİT gazetesi MHP’li Adana Belediyesi’ne “MHP’li Belediyeden savcı katiline anıt” haberiyle yüklendi.

Hükümetin yayın organlarından AKİT gazetesi, Ülkücü iradeye ve Meral Akşener önderliğinde kurulma çalışmaları süren ‘Yeni Parti’yi hedef almaya ara verdi.

Bahçeli’ye verdiği destekle bilinen AKİT’in, PYD filmi çeken Fatih Akın’ı festivale onur konuğu yapan, Yılmaz Güney’in adını yola kazıyacak olan Adana Belediyesi’ne yüklendi.

AKİT habere “MHP’li Belediyeden Savcı Katiline Anıt!” başlığı atarken şu ifadelere yer verdi:

“Festivalin tanıtım görsellerinde, devletin savcısını öldürüp firar ettiği Avrupa’da ölen kanun kaçağı sözde sanatçı Yılmaz Güney’in fotoğraflarının yer alması dikkat çekti.

FATİH AKIN DA ORADA!

Festivalde gösterilecek filmler arasında, daha önce sözde Ermeni ‘Soykırımı’ tezlerini savunan ‘Kesik/The Cut’ filmiyle büyük tepki çeken Fatih Akın’ın ‘In The Fade’ isimli filminin de yer alacağının açıklanması, ‘bu kadarı da fazla’ yorumlarına sebep oldu. Halihazırda YPG’li teröristlerin yüceltildiği bir film çalışması da yürüten Fatih Akın, böylece ilk kez MHP’li bir belediye tarafından bir programa dahil edilmiş oldu.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurmak istediğimiz Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise susmayı tercih ettiler. Festival koordinatörü olduğu söylenen belediye çalışanı bayan, önce sorularımıza cevap verebileceğini söyledi. Soruları duyduktan sonra ise, “Bu konuda açıklama yapma yetkim yok” diyerek susmayı tercih etti. Soruların Daire Başkanına aktarılıp bize dönüş yapılacağı söylenmesine rağmen, belediyeden herhangi bir dönüş de yapılmadı. 

YILMAZ GÜNEY HER YERDE

Festival kapsamında, 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Sheraton Otel’den hareket edecek olan kortej, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde karşılanacak. Daha sonra Sinema ve Kültür Sanat Kasabası ziyaret edilecek. Burada da ‘Türk Sineması’na Ömür Verenler Farkındalık Anıtı’ adında bir anıt açılacağı, bu anıtta da savcı katili Yılmaz Güney’in ismine yer verileceği; Yılmaz Güney isminin, 29 Eylül Cuma günü de Atatürk Caddesi’nde açılışı yapılacak Yıldızlar Kaldırımı’na da yazılacağı öğrenildi.”

İlgili Haberler