Akit TV sunucusu Ahmet Keser için istenen ceza belli oldu

Akit TV sunucusu Ahmet Keser için istenen ceza belli oldu
Canlı yayında kullandığı skandal ifadeler sebebiyle tüm şimşekleri üzerine çeken Akit TV sunucusu Ahmet Keser'in, "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan cezalandırılması istendi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin iki ayrı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, Keser hakkında, "basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı.

Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Ahmet Keser'in yargılanmasına, ilerleyen günlerde başlanacak. 

NE OLMUŞTU?

Programın sunucusu Ahmet Keser, terör örgütü yandaşlarının 'Afrin'de sivil ölüm' kara propagandasına tepki gösterirken şoke eden sözlere imza atmıştı. Keser, "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, Etiler dimi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var" ifadelerini kullanmıştı. 

Keser'in bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. AKP sözcüsü Mahir Ünal da bugün Keser'e çok sert tepki göstermişti. 

İlgili Haberler