Akit yazarı Kara: "Atatürkçülük anayasadan kaldırılmalı"

Akit yazarı Kara: "Atatürkçülük anayasadan kaldırılmalı"
Hükümete yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi yazarı Vehbi Kara, devletin ideolojisinin olmaması gerektiğini savunarak, Atatürkçülüğün anayasadan çıkarılmasını ve ilk üç maddede ise değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

KRT'de Çağlar Cilara'nın konuğu olan, hükümete yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Vehbi Kara skandal açıklamalarda bulundu. 

Kara, "Atatürkçülük bir ideoloji. CHP'nin 6 oku, Atatürk ideolojisini sembolleştiren bir şey" ifadelerini kullandı.

Devletçilik ve laikliğe karşı olduğu söyleyen Kara, "Devletçilik bu ülkeyi batırmıştır, Türkiye'nin gerçek bir kalkınma yapamamasının sebebi devletçiliktir" dedi.

Kara'nın tepki çeken açıklamalarından ilgili kısım şu şekilde: 

"Zaten faşizmden bir çok şey hala devam ediyor. Ne demek değiştirilemez. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Kur’an’da Allah’ın emridir. Allah’ın emrini kul değiştiremez. Bunu anlarız. Ama bir kul yapmış anayasayı. Altına bir de madde koymuş. Bu da bizim 12 Eylül darbecilerinin icadıdır. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Yani gülünç duruma düşüren, milletlerin hürriyetler, özgürlükler, insan hakları konusunda yaptığı o mücadelede bizi mahcup duruma düşüren maddeler bunlar. Atatürk ilke ve inkılapları değiştirilemez. Bunu anayasadan çıkartmak lazım. Devletin bir ideolojisi olmaz. Atatürkçülük bir ideoloji."