Akit yazarı: "Kudüs, Suriye, 15 Temmuz sloganları servetlerine servet, iktidarına iktidar kattı"

Akit yazarı: "Kudüs, Suriye, 15 Temmuz sloganları servetlerine servet, iktidarına iktidar kattı"
Hükümete yakınlığı ile bilinen Akit gazetesi yazarı Ali Osman Aydın, AKP'nin oy kaybına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kudüs, Suriye, 15 Temmuz" sloganlarıyla parti içinde bir grubun servetine servet, iktidarına iktidar kattığını yazdı.

24 Haziran seçimlerinin ardından AKP'deki oy kayıpları parti içinde ve yakın çevrede tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Osman Aydın da AKP'de yaşanan oy kaybına ilişkin köşesinde yaptığı değerlendirmede çarpıcı ifadelere yer verdi.

AKP'deki oy kaybının bir kesimin servetine servet katarak halktan kopuşuna bağlayan Aydın, "Kudüs, Suriye, Myanmar, 15 Temmuz, dava şuuru, Müslüman kardeşliği, mazlum coğrafyalar sloganlarının şemsiyesi altında bu sınıf, servetine servet, iktidarına iktidar kattı" ifadelerini kullandı.

Dinin bir sömürü malzemesi olarak kullanıldığına dikkat çeken Aydın, "Makam sahibinden oğluna, kızına, damadına ve hatta kimi zaman yakın akrabalara kadar göz alıcı bir saadet zinciri oluştu" dedi.

Aydın'ın "AK Parti neden oy kaybetti?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Pek çok insan sırf sistemin yanlışlarını ifade ettikleri için FETÖ’cü olarak lanse edildiler. Böylelikle eleştirmeyen, eleştirmekten korkan ve makamını kaybetmemek için her şeye "hay hay" diyen bir kitle vücuda getirildi. 

***

Erişilen mali kaynaklar, dünyanın baştan çıkarıcı nimetleri, siyasetin kazanımları, seçmenin hesap sormazlığı ve geçmişin unutulan yoksullukları bu insanları toplumdan da toplumun yaşadığı gerçeklikten de kopardı. Yol açıcı Erdoğan liderliğinin arkasında, “Kudüs, Suriye, Myanmar, 15 Temmuz, dava şuuru, Müslüman kardeşliği, mazlum coğrafyalar” sloganlarının şemsiyesi altında bu sınıf, servetine servet, iktidarına iktidar kattı. Din adeta bir sömürü malzemesi olarak kullanıldı. Sponsorlu "Hayırlı Cumalar" mesajları atıldı.

Servetler arttıkça kibir, kibir arttıkça da gösteriş, riyakarlık arttı. Makam sahibinden oğluna, kızına, damadına ve hatta kimi zaman yakın akrabalara kadar göz alıcı bir saadet zinciri oluştu… Bazı yerlerde deyim yerindeyse, yerel hanedanlar ortaya çıktı. 

İktidarın çevresinde  bir elit meydana geldi. Bu elit halk içine koruma aracı konvoylarıyla çıktı  ve vatandaş için ulaşılmaz biri haline geldi. İnsanlar sokaklarda beş yüz dolarlık gözlüklerle seçim çalışması yapan, yüz elli bin dolarlık araçlarla mahalle çalışmalarına katılan ve beş sene önceki halini herkesin iyi bildiği teşkilatçılar görmeye başladılar.

Bunlara ek olarak, yanlış aday göstermeler, kendini devlet yerine koyan ve hesap sorulamayan idareciler, AK Partililerin kendi aralarında yaptıkları teşkilat çalışmaları Parti’nin kendi insanından oy alamamasına neden oldu…"

İlgili Haberler