Akit'ten o rezil başlığa pişkin savunma!

Akit'ten o rezil başlığa pişkin savunma!
Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıldönümünde “Zulüm 1938’de son buldu” başlığıyla haber yayınlayan Yeni Akit TV’nin Sorumlu Müdürü Ali Özken, kendini “Tahammül edilmeliydi” diye savundu.

Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde “Zulüm 1938'de son buldu" başlığıyla Akit TV'de yayınlanan haberle ilgili açılan davanın ikinci duruşması Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya katılan ve “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 4,5 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık AKİT TV'nin Sorumlu Müdürü Ali Özken (27) savunmasında 'Hakaret ve suç yoktur' dedi ve mahkemeye 5 sayfalık yazılı savunmasını sundu.

Özken, savunmasında “10 Kasım 2015 günü yapılan yayın, Atatürk’ün saltanat rejimini kaldırarak kurduğu Cumhuriyet ve onun demokrasiye olan inancına uygun biçimde, farklı görüş ve düşünceler, çarpıcı, rahatsız edici bir dille ifade edilseler bile tahammül ile karşılanmalıydı” ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Başkanlığı adına konuşan Avukat Atilla Özen de Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde hazırlanan programda kamu yararı olmadığını, Atatürk'e kasıtlı olarak hakarette bulunulduğunu belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.Esasa ilişkin savunmasını yapması için sanık ve avukatına süre veren mahkeme, duruşmayı eylül ayına erteledi.

 

İlgili Haberler