AKİT'ten tecavüz yasasıyla ilgili skandal manşet!

AKİT'ten tecavüz yasasıyla ilgili skandal manşet!
Türkiye gece yarısı Meclis’e sunulan çocuklara cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde, cezanın ertelenmesini öngören düzenlemeye karşı büyük bir tepki gösterirken iktidara yakın AKİT gazetesi skandal bir manşete imza attı.

Tecavüzcülere af getiren önergeye hukukçulardan kadın dayanışma derneklerine kadar kamuoyunun büyük bir kesimden tepkiler gelirken iktidara yakın AKİT gazetesi, yasanın çarpıtıldığını, tepki verenlerin "Tecavüzcülere af geliyor" algısı oluşturularak nikahtan değil, zinadan yana olduğunu yazdı.

İşte AKİT'in o manşeti:

AKİT gazetesi "Tam bir samimiyetsizlik" başlığıyla, "Özel hayatlarında zerre kadar utanma duygusu taşımayan, her ay bir sevgili değiştirerek nikahsız ilişkiyi özendiren, sanat adına çevirdikleri filmlerde çıplaklığı, fuhşiyatı ve tecavüzü gayet olağanmış gibi gösteren sözde sanatçıların ahlak abidesiymiş gibi sözler sarf etmeleri, Meclis’e gelen yasanın tecavüzcülere getirilen afmış gibi algı oluşturmaları onların ne kadar samimiyetsiz olduğunu gözler önüne serdi." diyerek özel hayata hakaret ederek, daha oyun çağındaki kız çocuklarının evlendirilp, tecavüze uğrayarak hamile kalmaları konusuna ise hiç değinmedi.

AKİT'in haberine göre Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da  “Bu milletin namusuyla, şerefiyle oynayan, bu milletin kızlarının vücutlarını sergileyerek onlar üzerinden para kazananlara bir şey söyleyemeyenlerin şimdi 3 bin kişiyi mağduriyetten kurtaracak olan yasaya söz söyleme hakkı yoktur” dedi.

İlahiyatçı Nedim Urhan da “Nikahsız ilişkileri özendirmek büyük haramdır. Zinayı kim caiz görür ve kabul ederse küfre girmiş olur. Müslüman, Allah’ın emrine ve peygamberin buyruğuna uymak zorundadır” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler