Akkaş’ın dosyasına görevsizlik kararı!

Akkaş’ın dosyasına görevsizlik kararı!
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eski Savcı Akkaş hakkında “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçundan da yargılama yapılması ihtimali nedeniyle dosyayı Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderdi

25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş ve eski hakim Süleyman Karaçöl’ün “görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçundan yargılandıkları davanın ilk duruşması Yargıtay’da  yapıldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesinin ilk derece mahkemesi sıfatıyla baktığı davanın ilk duruşmasına, sanıklar Karaçöl ve Akkaş’ın avukatları ile bazı müdahiller ve avukatları katıldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesinin müzakere salonunda yapılması planlanan duruşma, katılımcıların fazla olması nedeniyle Yargıtay ana bina konferans salonuna alındı. Dünkü davada, Akkaş hakkında “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçundan da yargılama yapılması ihtimali nedeniyle görevsizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderdi.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş hakkında “görevi kötüye kullanma”, eski hakim Süleyman Karaçöl hakkında “görevi ihmal” suçlarından hazırlanan iddianame kabul edilmişti. HSYK 2. Dairesinin, savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında yargılama izni vermesinin ardından Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosyalar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Karaçöl tutuklu

Akkaş ile Karaçöl hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame hakkında son soruşturmanın açılmasına karar vererek, dosyayı Yargıtay’a göndermişti. Birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesinde yargılanan sanıklar hakkındaki son soruşturma, iddianame yerine geçiyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının “örgüt kurma” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski hakim Süleyman Karaçöl, 15 Eylül’de tutuklanmıştı. Akkaş hakkında da yakalama kararı çıkarılmış ancak Akkaş bulunamamıştı. (AA)