Akkuyu Nükleer Santrali'nin %49'u Cengiz-Kolin-Kalyon'un !

Akkuyu Nükleer Santrali'nin %49'u Cengiz-Kolin-Kalyon'un !
Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yüzde 49'unun Cengiz-Kolin-Kalyon'a satılacağını açıkladı.

Rusya’nın kamuya ait nükleer enerji kurumu Rosatom, Akkuyu nükleer santrali projesinin yüzde 49’unu Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumuna satacağını açıkladı.

Rosatom’un uluslararası faaliyetler sorumlusu Anastasia Zoteyeva, katıldığı bir konferansta hissedarlık anlaşmasının yıl sonuna kadar imzalanacağını belirtti.

Cengiz Holding'in adı son yıllarda çok kez duyuldu.. Sahibi Mehmet Cengiz de kamuoyu tarafından tanınan bir isim. 2013 Aralık döneminde de kamuoyunun adını sıkça duyduğu cengiz Holding ve sahibi, kesilen vergi cezalarının silinmesi ile de gündeme gelmişti. 

Cengiz Holding Türkiye’nin pek çok noktasında maden sahaları işletirken Üçüncü Havalimanı’nın da yüklenici firmalarından.

Sabah Gazetesi’nin sahibi Kalyon Holding ise geçen aylarda Konya’da kazandığı büyük güneş enerjisi santrali ihalesi ile gündeme gelmişti. Kalyon Holding de Üçüncü Havalimanı’nın ortaklarından.

Kolin İnşaat’ın Manisa’nın Soma ilçesinin Yırca köyünde yapmak istediği termik santral projesi de çok tartışılmıştı. Kolin İnşaat da Üçüncü Havalimanı projesinin yüklenicilerinden biri. 

İlgili Haberler