AKP, aldığı oyları kötüye kullandı!

AKP, aldığı oyları kötüye kullandı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP iktidarının Türkiye’yi 13 yılda enkaz haline getirdiğini söyledi

Aldığı oyu kötüye kullanıp, ülkeyi enkaza çevirdi

Miting maratonunu Trabzon ve Erzincan’da sürdüren Bahçeli, yine iktidara yüklendi. Trabzon’da “Kolbastıyı bile huzurla oynayamıyorsunuz, hamsi para etmiyor, fındık üreticisi dert küpü. İşte Türkiye’nin gerçeği budur” diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erzincan’da vaatlerini sıraladı ve şunları söyledi: Erzincan dimdik dururken, Türkiye’yi parçalamak için pusuya yatmış alçaklar başlarını kaldıramayacaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mitinglerine devam ediyor. Bahçeli önceki gün Trabzon’da vatandaşlara seslenerek,  “AKP iktidara geleli tam 4 bin 575 gün olmuştur. Geçen bu kadar yıl sonra bugün daha mı zenginsiniz, daha mı huzurlusunuz, daha mı mutlusunuz? Elbette hayır. Trabzonlu kolbastıyı bile huzurla oynayamıyor, hamsi para etmiyor, fındık üreticisi şikayetçi, dert küpü. İşte Türkiye’nin gerçeği budur, Trabzon’un acı manzarası bundan ibarettir” dedi. Bahçeli, şöyle konuştu: “12 yıl, 6 ay, 11 gündür süren AKP’nin karanlık dönemi nihayet 11 gün sonra noktalanacaktır. Sıkıntılarınızın son bulacağı, tazelenmiş ve yenilenmiş milli iradenin tecelli edeceği genel seçimlere sayılı günler kalmıştır. Türk milleti 7 Haziran günü sandığa giderek kaderine ve geleceğine sahip çıkacaktır. Çok şükür 11 gün sonra Türkiye de Trabzon da Karadeniz de huzura kavuşacaktır. Trabzon sırtındaki kamburu nihayet atacaktır, AKP iktidarı son bulacaktır ve milliyetçi hareket iktidara gelecektir Allah’ın izniyle.”  
Cebinizde paranız yok
Bahçeli, köylünün gözünün yaşlı olduğunu söyleyerek, “Bahçeleriniz kurudu, geleceğinizi borçlandınız. Yapılan yardım, açılan tesis, sofranızda bir lokma aş, cebinizde paranız yok. Siftah etmeden kepenk kapıyorsunuz. Tezgahlar kapalı, kahvehaneler dolu, vergilerle esnafın boynu bükük, küçük yatırımcı darda, üretici sıkıntılı, dürüst iş adamı sancılı, memur, işçi çıkmazdadır. Emekli açlık sınırındadır”  ifadelerini kullandı. Bahçeli, konuşmasında AKP’lilere de şu sözlerle seslendi: “AKP’ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi enkaza çevirmiştir. AKP’ye destek veren kardeşim, ülken için milletin için vatanın için geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur.” Bahçeli, 5 ana proje ile milletin tüm sıkıntılarını çözeceklerine işaret ederek, “Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz” diye konuştu. 

Atıl arazileri yoksullara tahsis edeceğiz

Partisinin Erzincan mitinginde konuşan Devlet Bahçeli, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un fethinin 562. yıldönümüne değinirken “Fetih, Ertuğrul Gazi ile yüzyıllar öncesinden başlayan jeopolitik atılımın ve stratejik büyüme ülküsünün zirveye tırmandığı noktadır. Ve gelecek asırların önünün açıldığı çok önemli bir hamledir. İstanbul’un fethi ile Türklerin Orta Asya’dan başlayan yurt edinme sevdası Avrupa içlerine doğru yönelmiş ve imparatorluğun genişleme ve hükümranlık ufku genişlemiştir” dedi.  Bahçeli, “Erzincan dimdik dururken, Türkiye’yi parçalamak için pusuya yatmış alçaklar başlarını kaldıramayacaktır” diye konuştu. Muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş vereceklerini, iş sağlanana kadar da asgari ücretin yarısı kadar “Aile Desteği” adı altında ödeme yapacaklarını ifade eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız veya 250 lira kira yardımı yapacağız. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ’Hilal Kart’ uygulamasına geçeceğiz.”