AKP anket yaptırdı, vatandaş 'uyuşturucu affı' istemiyor!

AKP anket yaptırdı, vatandaş 'uyuşturucu affı' istemiyor!
MHP'nin af teklifiyle ilgili araştırma yapan Adalet Bakanlığı, 51 bin 386 mahkumun uyuşturucu sebebiyle cezaevinde yattığını açıkladı. Bu rakamın toplam mahkum sayısının yüzde 20'sine tekabül ettiği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin sunduğu af teklifini inceledi.

Devlet Bahçeli'nin af teklifi torbacıları, dolandırıcıları, kaçakçıları, gaspçıları da kapsarken; toplam mahkum sayısının yüzde 20'sine tekabül eden 51 bin 386 mahkumun uyuşturucu sebebiyle cezaevinde yattığı öğrenildi.

Bakanlığın açıkladığı veriler incelendiğinde, cezaevlerinde kalanların büyük çoğunluğu uyuşturucu ile ilgili suçlara karışmış. Şu anda cezaevlerinde kalan 51 bin 386 mahkum uyuşturucu ticareti yapmak, satmak ve özendirmek suçlarını işlemiş durumda. Uyuşturucudan dolayı cezaevinde kalan kişi sayısının terör suçlarının üzerine çıkmış olması dikkat çekiyor.

İşte cezaevlerindeki suçlara göre dağılım listesi:

Uyuşturucu: 51 bin 386 (Yüzde 20)

Terör: 45 bin 968 (Yüzde 18.2)

Hırsızlık: 33 bin 145 (Yüzde 13.1)

Adam öldürme: 28 bin 274 (Yüzde 11.2)

Yaralama: 25 bin 919 (Yüzde 9.9)

Yağma: 22 bin 508 (Yüzde 8.7)

Cinsel suçlar: 17 bin 66 (Yüzde 6.8)

Sahtecilik: 6 bin 680 (Yüzde 2.6)

Suç örgütü: 3 bin 798 (Yüzde 1.2)

Dolandırıcılık: 3 bin 119 (Yüzde 1.2)

Diğer: 17 bin 415 (Yüzde 6.8)

BAKANLIK SICAK BAKMIYOR

Adalet Bakanlığı'nın daha önce çıkarılan af tekliflerini de incelediği, çıkarılan afların ardından suç işleme oranlarının azalmadığı bildirildi. Bakanlığın af yerine 'İnfaz düzenlemesi' üzerinde durduğu belirtildi.

VATANDAŞ 'AF' İSTEMİYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, MHP'nin Meclis'e sunduğu af teklifinin ardından kamuoyunun nabzını ölçmek için anket yaptırdığı öğrenildi.

Anket sonuçlarında vatandaşların Bahçeli'nin sunduğu torbacıları da kapsayan teklife tepki gösterdiği ve affı istemediği ortaya çıktı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği kampın kapanışında yaptığı açıklamada, af teklifinin torbacıları da kapsamasıyla ilgili gelen tepkiler üzerine "Ne yapalım? Bu insanları kamyon kasalarına doldurup uçurumdan aşağıya mı yuvarlayalım?" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, şöyle konuşmuştu:

"Uyuşturucu konusunda kimse bize ayar veremez. Bunların arasında ıslah ve terbiye hali gösterenler çıkmışsa, bunları teklifimizin kapsam dışına alınması ne kadar meşru ve insani olacaktır? Ne yapalım, bunların hepsini kamyon kasalarına doldurup uçurumdan aşağıya mı yuvarlayalım? Bu insanları topluma kazandırmak için inisiyatif üstlenmeyelim mi?"

İlgili Haberler