"AKP artık ömrünü tamamladı"

"AKP artık ömrünü tamamladı"
24 Haziran seçimlerinde her türlü engellemelere rağmen Meclis'te temsil hakkı bulduklarını ifade eden İYİ Partili Ağca, "AKP artık ömrünü tamamladı" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Nihal Ağca, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde, her türlü engellemelere rağmen seçmenlerin büyük teveccühü ile parlementoda temsil hakkı elde edildiğini belirterek, yerel seçimler için de aynı şevk ve heyecanla çalışmalarını sürdürdüklerin açıkladı. Ağca, "3 ayda 80 ilde teşkilat kurduk ve 6. ayda seçime gittik" diyerek şunları söyledi:

"İYİ Parti milletin isteği ve talebiyle kurulmuştur. Çok kısa zamanda, büyük baskılara, engellemelere, karartmalara ve ambargolara rağmen Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in liderliğinde büyük bir mücadele verdik. Bu şartlara rağmen önemli bir başarı ile Meclis'te milletimizi temsil etme imkanına kavuştuk. Şimdi önümüzde ikinci sınavımız olan yerel seçimler var. Yine aynı şevk ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çeşitli sebeblerden dolayı yapılan hatalardan da ders alarak daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Dünden daha iyiyiz. Yarın daha da iyi olacağız. Gündemimizde ittifak yok."

İktidarın hatalı politikaları sonucu yaşanan ekonomik krizin vatandaşı bunaltığına da dikkati çeken Ağca, şöyle devam etti: "Temel ihtiyaçlarda yüzde yüze varan artışlar oldu. Hükümetin üstünü örtme çabaları artık sonuç vermiyor. Çünkü kriz sofraya geldi. Özel sektör perişan. küçük ve Orta boy işletmeler sıkıntıda. Kepenkler inmeye başlarsa yaşanacak işsizlik büyük sosyal yaralara neden olacak. Vatandaş çocuğunu okutamıyor. Özel üniversitelerin kontenjanları dolmadı. İktidara geldikleri ilk dönemde, geçmiş hükümetin ekonomik politikalarını uygulayarak bir ivme yakalayan AKP iktidarı, zaman içinde bütün kazanımları kaybetti. Eğer böyle giderse 2019, ekonomide Türkiye'nin dibe vurduğu yıl olacak. Ekonomik krizle gelen AKP iktidarının, uyguladıkları yanlış politikalar, ürettikleri hatalı çözümler nedeniyle yine ekonomik bir krizle ömrünün tamamlayacağını düşünüyorum."

Nihal Ağca, AKP'nin dış politikadaki tutarsız, dengesiz yaklaşımlarının Türkiye'yi ateş çemberinin içine attığını belirterek, "Ekonomideki dibe vuruşun önemli bir nedeni de ikili ilişkilerde güven vermeyen tutumlardır" dedi.