AKP Genel Başkan Yardımcısı Eker'den 'evet' açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Eker'den 'evet' açıklaması
Referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Eker, "Elebaşları 'hayır' propagandası yapıyor" dedi.

Referandumla ilgili temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, beraberinde AKP Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AKP İl Başkanı Muhammed Akar ve bazı partililerle önceki gün PKK'lı teröristlerce bombalı saldırının yapıldığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda incelemede bulundu.

Saldırı hakkında İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'dan bilgi alan Eker, burada yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

"PKK terör örgütü bir kez daha insanlık suçu işliyor"

Çevrede binlerce sivil insanın bulunduğunu belirten Eker, şöyle devam etti:

"PKK terör örgütü burada sadece Emniyet Müdürlüğünü değil bu bölgede yaşayan tüm sivil vatandaşlarımızın hayatına da kastetmiştir. Bu kadar büyük bir bomba düzeneğini tünel kazarak yerin 3 metre altında sokağın içinden geçirip bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. PKK terör örgütü bir kez daha insanlık suçu işliyor. Bugüne kadar yaptığı tüm saldırılarda on binlerce vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiş. PKK'nın en çok öldürdüğü ve zarar verdikleri Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürt vatandaşlarıdır."

Onların bazı siyasi türevleri ve sözcülerinin hala utanmadan yaptıkları bu hain ve hunharca katliam teşebbüslerini başka şekilde anlatma çabasına girdiğini işaret eden Eker, "Bu da aynı zamanda iğrenç şekilde yalan söylediklerini delillendiren bir husus." ifadelerini kullandı.

Saldırıda iş yerleri zarar gören esnafın hasar tespitlerinin yapıldığını ifade eden Eker, hasarlarının en kısa süre içerisinde ödeneceğini kaydetti.

PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği önceki saldırıda da çevredeki vatandaşların çok zarar gördüğünü anımsatan Eker, o zamanda da esnafın hasarlarının ödendiğini dile getirdi.

"Elebaşları hayır kampanyasına çok aktif bir şekilde katılıyor"

Bir gazetecinin "Referandumu sabote etmeye yönelik bir eylem olabilir mi?" sorusuna Eker, şöyle cevap verdi:

"PKK'nın elebaşları hayır kampanyasına çok aktif bir şekilde katılıyor. Yayınladıkları mesajlarla, sosyal medya üzerinden veya başka yöntemlerle örgüt tabanlarına da halka da sürekli hayır kampanyası yönünde çok aktif şekilde çalışıyorlar. Bu da tabii referandum sürecini bir şekilde baltalamak, gölge düşürmek ve korku yaratmaktır asıl olan. Terör örgütü burada 'Ben hala eylem yapabiliyorum' mesajı veriyor. Bunun üzerinden halkı korkutmaya çalışıyor. Burada Bağlar halkının da Diyarbakır'ın da Kürt kardeşlerimizin de PKK'ya ve bu hain eyleme vereceği en büyük cevap sandıkta olur. Vatandaşlar sandıkta PKK'nın çağrılarına değil milletin sesine ve kendi vicdanlarının sesine uyarak evet derlerse kanaatimce PKK'nın bu hayır eylemine en büyük cevabı vermiş olur."

İlgili Haberler