AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan ekonomi itirafı

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan ekonomi itirafı
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Vatandaşlarımızın çektiği zorlukların farkındayız.” açıklamasında bulundu.

Kayseri’deki etkinliğe katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Türkiye''de ekonomik hayatta hiçbir sıkıntı yoktur, her şey güllük gülistanlıktır, halkımız hiçbir şekilde zorlanmamıştır" demediklerini belirtti.

Halkın arasında olduklarını belirten Kurtulmuş, “Bazıları diyor ki ''halkın arasına gitmezler''. Türkiye''nin hangi köyüne gitmek istiyorlarsa gelsinler, halkın isteklerini hep beraber dinleyelim. Zor bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Bu sadece Türkiye''ye ait bir zorluk değil, küresel ekonomideki zorlukların da bütün dünyayı etkisi altına aldığı yeni bir dönemin olgusudur. Bu süre içinde Türkiye pandeminin başından itibaren aldığı ve sürekli güncellediği kararlar sayesinde ekonomimizde geri gidişi asla mümkün kılmamıştır.” İfadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 21,7 büyüyerek, dünya ekonomisinde ikinci büyük gelişmeye sahip olduğunu aktaran Kurtulmuş, “Öyle görünüyor ki 2021 yıl sonu itibarıyla yüzde 9-10 civarında bir büyümeyi yakalayacaktır. İnşallah salgın şartları bittikten sonra Türkiye''nin yakalamış olduğu bu büyümenin, yükselme trendiyle çok daha ileriye gideceğine, yeni fırsat kapılarını açacağına, çok daha güçlü bir ekonomiye kavuşacağına yürekten inanıyoruz." dedi.

“ZORLUKLARIN FARKINDAYIZ”

Numan Kurtulmuş, Türkiye’deki yaşanan ekonomik zorluğu da kabul etti. Kurtulmuş, “Türkiye’deki yaşanan gerçekleri en iyi bilen siyasi hareket olarak vatandaşlarımızın çektiği zorlukların farkındayız. Ve bunların üstesinden gelinmesi için biz şu anda konuşurken çok sayıda arkadaşımız bakanlıklar bünyesinde nasıl olur damilletin alım gücünü yükseltiriz diye çalışmalar yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Enflasyonu, hayat pahalılığını biliyoruz” diyen Kurtulmuş, “Milletimiz “Bunu çözebilecek parti sizsiniz” diyor. İnşallah ekonomik sorunları çözmek için gayret ediyoruz. Türkiye bu sene yüzde 9 büyüdü. Bu mu iyidir yoksa Türkiye''nin eksi büyümesi mi iyidir? Bu büyüme inşallah kısa bir sürede vatandaşımıza olumlu yansıyacak.” İfadelerini kullandı.

"HERKESİN TATMİN OLDUĞU..."

Kimi kesimlerin, "Türkiye''nin ihracatının artmasından bize ne, ekonomik büyümesinin halka ne faydası var?" dediklerini anımsatan Kurtulmuş, bunu söyleyenlerin ekonomiden anlamadıklarını ifade etti. Kurtulmuş, asgari ücretin artırılması konusunda çalışmaların başladığını ifade ederek "Herkesin tatmin olduğu bir asgari ücretin belirlenmesi mümkün olacak" dedi.

İlgili Haberler