“AKP gitmezse felaket kaçınılmaz”

“AKP gitmezse felaket kaçınılmaz”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada “28 Ağustos’ta, Anayasa’nın 114’üncü maddesine uygun olarak PKK iş birliğiyle kurulan geçici Bakanlar Kurulu’nun ülkeyi 1 Kasım’a nasıl götüreceğine de herkes şahit olacaktır” dedi

Kan ve ölüm

Bahçeli, “1 Kasım’da huzur ve sükûnet ile kan ve ölüm arasında oylama yapılacaktır. Ya AKP ve PKK başaracak, ya MHP’yle beraber millî birlik zirveye çıkacaktır. AKP gitmezse hem ekonomik, hem de sosyal felaket kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı. 

 

“AKP gitmezse felaket kaçınılmaz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada MHP’nin her seferinde, seçim ve sandık güvenliğine vurgu yaptığını belirtti. Bahçeli, “Bu itibarla MHP, seçimlerin yenilenmesine mesafeli tavrını tutarlılıkla muhafaza etmiştir. Şimdilerde farklı kesimlerin bizim bu görüşümüze gecikmeyle intikali şaşırtıcı değilse de ibretlik bir durum olarak tarihin kayıtlarına geçmiştir. Silahların gölgesinde, tehditlerin dibinde demokrasi ödevinin nasıl ve ne şekilde ifa edileceği hâlâ muamma, hâlâ muallakta bir sorudur. Kanlı iç savaş şartlarının günden güne ağlarını ördüğü bir ortamda, bölgesel ve küresel zalimliğin işbirlikçileri vasıtasıyla varlığımıza ve birliğimize operasyon yaptığı bir süreçte demokrasinin ilke ve kurallarını hakkıyla savunmanın ne kadar mümkün olduğu elbette görülecektir” dedi.

 “28 Ağustos’ta, Anayasa’nın 114’üncü maddesine uygun olarak PKK işbirliğiyle kurulan geçici Bakanlar Kurulu’nun ülkeyi 1 Kasım’a nasıl götüreceğine de herkes şahit olacaktır. Geçici Bakanlar Kurulu inkar üzerine bina edilmiştir”  ifadelerini kullanan Bahçeli şöyle devam etti: “Anayasa’nın ruhunu ve lafzını kasten çiğneyerek milletvekilleriyle direk temas haline geçen, kapalı zarf usulüyle bakanlık öneren Davutoğlu, eline tutuşturulan listeye mecburen katlanmış, yüzündeki asabi ve hazımsızlık belirten çizgileri zoraki saklamaya çalışmıştır. Geçici Bakanlar Kurulu, adı üstünde geçici olup, bu kapsamda görev alan hiç kimseye bir saygınlık ve prestij kazandırmayacaktır.” Bahçeli, “1 Kasım’da bölücülükle kardeşlik arasında tercih yapılacaktır. 1 Kasım’da huzur ve sükûnet ile kan ve ölüm arasında oylama yapılacaktır. Ya AKP ve PKK başaracak, ya MHP’yle beraber milli dirlik ve birlik zirveye çıkacaktır. Ya terör Türkiye’yi yıkıp yok edecek, ya da sandıktan yetki almış MHP terörün ve hainlerin kökünü kazıyacaktır” diye konuştu. Bahçeli, “1 Kasım’da AKP gitmez ve hak ettiği dersi almazsa hem ekonomik, hem de sosyal felaket kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.