AKP HDP ile yerel seçim pazarlığı yapıyor. Bomba iddia

AKP HDP ile yerel seçim pazarlığı yapıyor. Bomba iddia
AKP ile ilgili bomba bir iddia kulislere yansıdı. Buna göre, AKP, HDP ile yerel seçim pazarlığı yapıyor. AKP’nin HDP’ye ‘kayyum atamama sözü’ verdiği iddialar arasında yer aldı.

AKP’nin yerel seçimden kazançlı çıkmak ve karşı ittifakları zorlaştırmak için yeni bir siyasi planı olduğu iddia ediliyor. Buna göre, Ankara kulislerinde bir süreden beri konuşulan yerel seçim stratejisinde ‘kayyum pazarlığından’ söz ediliyor.

Türkiye’de yapılacak yerel seçimlere aylar kaldı. Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP’nin HDP’de karşılığı olan aracılarla, CHP ile ittifak yapmaması durumunda HDP’nin seçilecek belediye başkanlarına kayyum atanmayacağı sözü verildiği iddia ediliyor.

Babacan haberinde “Yani MHP’yi rahatsız etmeden arka kapıda yapacak böyle bir işbirliğinin İstanbul başta olmak üzere CHP’de bulunan büyükşehirlerde sonuç doğurabileceğine dair ince hesaplar yapılıyor. HDP’lilerin bir süreden beri yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmeye hazırlandıkları mesajının da bu açıdan ele alınması gerektiği belirtiliyor. Pazarlık gücünü arttırma hamlesi olabilir” ifadelerini kullandı.

‘AKP’DE OY KAYBI BEKLENİYOR’

AKP’nin yerel seçimde karşılarına çıkabilecek bir diğer sorunun da ‘ekonomik kriz’ olduğunu belirten Babacan “Krizin faturasının yerel seçimlerde kendilerine ödettirilme olasılığından söz ediliyor. Seçmenin ülkenin yönetimi konusunda yaptığı tercihin aynısını yerel seçimlerde tekrarlamayacağını öne sürenler var. Seçmenin yerel seçimlerde ‘ayar vereceği’ tartışılıyor. Genel seçimlerdeki yüzde 7’lik oy kaybının artabileceğini dile getirenler az değil” diye aktardı.

İlgili Haberler