AKP ile MHP arasında 'bedelli askerlik' krizi

AKP ile MHP arasında 'bedelli askerlik' krizi
Bedelli komisyonunda AKP'nin '21 günlük temel eğitim' teklifine MHP ve CHP'den itiraz geldi. MHP'li Kalaycı, Bahçeli’nin 28 gün eleştirisini hatırlatarak “Ak Parti Grup Başkanvekili 21 güne inecek dedi. Bedelli olacaksa eğitime ne gerek var" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bedelli askerlik, sağlık çalışanlarına yıpranma payı, tabip ve diş hekimi emeklilerine ek ödeme gibi düzenlemeleri içeren “torba teklif”i görüşmek üzere toplandı.

AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda, teklif sahibi olarak AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş hazır bulundu. Torba teklif ile uluslararası sektör dinamiklerine uyum sağlanması ve yasa dışı alanlarda oynanan bahislerin yasal zemine çekilmesi de amaçlanıyor.

CHP ‘TORBA TEKLİF’ OLMASINI ELEŞTİRDİ

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, teklifin görüşmelerine geçilmeden önce usul hakkında söz alarak, ‘torba teklif’ uygulamasını eleştirdi.

MHP: 21 GÜNE NE GEREK VAR, BEDEL ÖDENSİN BİTSİN

Meclis'te görüşülen bedelli askerlik düzenlemesinde 21 güne MHP'den itiraz geldi. Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Bahçeli'nin 28 gün eleştirisini hatırlatarak, “Ak Parti Grup Başkanvekili 21 güne inecek dedi. Bedelli olacaksa eğitime ne gerek var. Dövizle yararlanacaklar uzaktan eğitim alacak, kışlaya girmeyecek. Burada çelişki var. Madem bedelli yapılacak, kafa karıştırmaya gerek yok. Bedelli ise bedelini versin, yapsın” dedi.