AKP ömrü uzatıyor demişti...

AKP ömrü uzatıyor demişti...
“Bizim iktidarımız halkın ömrünü uzattı. Ömrünüzün artmasını istiyorsanız, bir 15 yıl daha iktidarı bize verin, 3,5 sene daha ömrünüz artsın” diyen AKP İzmir Milletvekili Necip Kalkan, liste dışı kaldı.

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Kalkan ”Liste dışı kaldığım için çok üzülmedim, ben işime devam ediyorum. Milletvekilliğinden başka alternatif yok mu? Belediye başkanlığı seçimleri var” dedi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Kalkan, 24 Haziran seçimleri için hazırlanan milletvekili aday listesinde yer almadı. 2,5 yıllık vekilliği döneminde ilginç açıklamalarda bulunan Kalkan, AKP iktidarının vatandaşın ömrünü uzattığını öne sürmüştü. Kalkan, mart ayında TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, Türkiye’de ortalama insan ömrünün son 15 yılda 3.3 yıl arttığını belirterek, “Bunu AK Parti iktidarı sağladı. Ömrünüzün artmasını istiyorsanız, bir 15 yıl daha iktidarı bize verin, 3,5 sene daha ömrünüz artsın. Türkiye'de 1950 yılında ortalama yaşam süresi 46’ydı. Şimdi ise 78 oldu. Bizim iktidarımızda insanın ömrü uzuyor” demişti.