Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
İsrafil K.KUMBASAR

İsrafil K.KUMBASAR

AKP Paşacığı’nın İmralı Kantonluğu

Teslimiyet iktidarı tarafından, İmralı adasında yaklaşık ‘bin metrekarelik’ bir alan üzerinde yaklaşık ‘5 milyon dolar’ harcanarak inşa ettirilen ‘5 yıldızlı otel’ konforundaki malikane, çok muhterem AKP Paşası’na artık dar geliyor.
The Paşa, önünde bir de ‘plaj’ bulunan ‘eski turistik tesislere’ taşınmak istiyor.
Çiçeklerle süslü ‘bahçesi’, ‘yatak odası’, ‘çalışma odası’ve ‘banyosu’olan, her türlü konfora sahip özel bir dairede ikamet eden AKP Paşası’nın emrine tahsis edilen ‘40 kişiden’ müteşekkil ‘hizmet personeli’ de yetmiyor.
The Paşa, hükümet ile ‘müzakere’ görüşmelerini daha sağlıklı yürütebilmek için ‘kendisine bağlı’ özel bir ‘sekretaryanın’ kurulmasını talep ediyor.
Öyle görünüyor ki The Paşa, kafasında canlanan ‘dahiyane’ fikirleri ziyaretine gelen ‘heyetler’ ile istişare edip, ülkenin ‘çözülmesine’ yönelik ‘daha ilginç projeler’ üretmeye, ‘yeni yol haritaları’ hazırlamaya devam edecek.
‘Kazan’ kaldırdığı devlete ait bir ‘infaz kurumu’ olan sözde cezaevinden, bölücü terör örgütünü ‘avukatlar’ve ‘heyetler’ aracılığı ile ‘istediği gibi’ sevk ve idare eden The Paşa, adadan sızan bilgilere göre bir gününü bakın nasıl geçiriyor:

***

Her sabah saat 6.00’da uyanan AKP Paşası, duşunu alıp, sinek kaydı tıraşını olduktan sonra, ‘peynir’, ‘zeytin’, ‘tereyağı’, ‘bal’, ‘börek’, ‘domates’, ‘salatalık’, ‘çay’ ve ‘sütten’ oluşan, bir tek ‘kuş sütünün’ eksik olduğu kahvaltısına oturuyor.
Kahvaltıdan sonra, avukatları tarafından haftalık olarak İmralı’ya gönderilen ve herhangi bir ‘sınırlama’ ve ‘yasaklama’ getirilmeyen günlük gazeteleri okuyan The Paşa, saat 10.00’da havalandırmaya çıkarak ‘kültürfizik’ hareketlerine başlıyor.
Daha sonra ‘hobi odasına’ geçerek, adadaki ‘diğer ağır misafirler’ ile ülke sorunları üzerine hasbıhal eden The Paşa, saat 12.00’de öğle yemeğine koyuluyor.
Yemek mönüsü, genelde ‘haşlama et’, ‘balık kızartma’, ‘tavuk budu’, ‘kadınbudu köfte’, ‘barbunya pilaki’, ‘kıymalı kuru fasulye’, ‘patlıcan musakka’, ‘pirinç pilavı’, ‘yoğurt’, ‘komposto’, ‘hoşaf’ ve ‘meyveden’ oluşuyor.
Öğleden sonrasının büyük bir bölümünü ‘kitap’ okuyarak, ‘radyo’ dinleyerek, ‘televizyon’ izleyerek, ‘anılarını’ yazarak geçiren The Paşa, saat 16.00’yı gösterdiğinde yeniden havalandırmaya çıkıyor.
Saat 18.00’de akşam yemeğini yiyen The Paşa, gece saat 22.00’de uykuya dalıyor.
Sık sık ‘doktor’ kontrolünden geçen The Paşa, on beş günde bir de ‘kardiyolog’, ‘psikolog’ ve ‘dâhiliyeciden’ oluşan heyetin karşısına çıkarılıyor.

***

Sanki ömür boyu ‘cezaya’ değil de, ‘sefaya’ mahkum edilmiş AKP Paşası.
Bu ülkede milyonlarca namuslu vatandaş, ‘bir lokma ekmeğe’, ‘bir torba kömüre’ muhtaç, ser ve sefil bir halde geçinmeye çalışıyor.
Milyonlarca işçi, memur, emekli, ‘yerden ısıtmalı’, ‘LCD televizyonlu’, ‘klimalı’, ‘buzdolaplı’, ‘derin donduruculu’ bir yaşam alanını rüyasında bile göremiyor.
Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin önemli bir kısmı, ‘kapasite yetersizliği’ yüzünden ya ‘beton’ zeminde yatıyor, ya da yatak için ‘nöbet’ bekliyor.
Ama gelin görün ki, ‘40 bin kişinin’canına kastetmekten sorumlu olan bir örgütün başı, onlarca insanın ‘emrine’ tahsis edildiği bir adada, doktor, berber ayağında, yediği önünde, yemediği arkasında, ‘standartlar üstü’ bir hayat sürüyor.
‘Canı’ sıkılmasın, ‘beyin fırtınası’ yapsın, ‘eğitim’ faaliyetleriyle oyalansın diye yanına ‘yeni yoldaşlar’ ikame ediliyor.
Yetmiyor, “Süreç ilerledikçe, şartlarda daha da iyileştirmeler yapılabilir”  şeklinde yeni aleni taahhütler veriliyor.
İmralı, adeta ‘fiilen’ ilan edilmemiş ‘özerk bir kantonluğa’ dönüştürülüyor.

***

AKP Paşası, kendisine sunulan bunca nimet hürmetine, sokakları ‘gül bahçesine’ çeviren ‘barış’ gönüllülerine  “Biji Tayyip”  diye bağırtmak yerine, verdiği ‘şifreli’ mesajlar ile hâlâ ‘aba’ altından ‘sopa’ göstermeye devam ediyor.
‘Nankör’ herif, ne olacak.

Yazarın Diğer Yazıları