AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten İlker Başbuğ açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten İlker Başbuğ açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'li vekillerle bir araya geldiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkına suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi.

Toplantının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında da açıklamalarda bulunan Çelik, "Yarın arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacak" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"Yarın arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar. Bu mesele sıradan bir mesele değildir. Bu emekli askeri bürokratın çeşitli zamanlarda siyaseti aşağılamaya çalışan beyanlarını görmüştük. Belli bir zihniyetin taşıyıcısı. Bize göre saygıdeğer düşünceler değil. 15 Temmuz'da FETÖ'nün hedefi olan Meclis'i hedef gösteren açıklamalar yapıyor. Sürekli olarak kendisinin mağdur olduğunu söyleyip, Meclis'e, siyasetçilere ne kadar akıl verdiğini anlatan açıklamalarda bulunuyor. Bu Meclis'e saldırıdır. Meclis mensuplarını getirdikleri yasa nedeniyle FETÖ ile birlikte yazamaz.

Genelkurmay Başkanları'nın yaptığı görev saygıdeğer görevdir. Emekli olduktan sonra izah edilemeyecek fikirleri ortaya atıp, Genelkurmay Başkanlığı sıfatı arkasına saklanamazlar. Biz böyle değerlendiriyoruz. FETÖ'nün hedefi olan Meclis'i hedef gösteren bir yaklaşımdır. Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması ile ilgili düzenlemelerin bu kişi tarafından sindirilemediği gözüküyor. Bu kişinin demokrasiyi sindiremediğini gösteriyor. Bir insan belli bir darbe girişiminden mağdur olduysa, söyledikleri için masum olduğu anlamına gelmez.

Bir darbe girişimi yapanların, onların temsil ettiği vesayet sistemine karşı çıkarken, başka vesayet sistemlerine teşvik etmemesi lazım. Şahsın söylediği kişisel görüş olabilir ama bu zihniyetin yeni örneği olarak karşımıza gelmiştir. Biz vesayetin tüm biçimlerine karşıyız. FETÖ'yü sevindirecek esas yaklaşım Meclis'i hedef almaktır. Yüce Meclis'i haksız yere itham etmektir. FETÖ ile mücadele üzerinden, kimse başka vesayet sistemlerini yerleştirmeye çalışmasın. Bu milletimizin geleceği için sürdürülmesi gereken mücadeledir."

İlgili Haberler