AKP YSK Temsilcisi: "Kanunlar bazen hukuka uygun olmayabilir"

AKP YSK Temsilcisi: "Kanunlar bazen hukuka uygun olmayabilir"
AKP’nin YSK’daki temsilcisi Recep Özel, YSK'nın referandumuna ilişkin itirazlara red kararını “Kanunlar bazen hukuka uymayabilir" sözleri ile değerlendirdi.

YSK’nın seçim günü mühürsüz oyların da sayılması kararını almasına yol açan itirazı yapan AK Parti’nin YSK’daki temsilcisi Recep Özel, red kararını RS FM’de Yavuz Oğhan’dan Bidenunudinle’de değerlendirdi. Özel “Kanunlar bazen hukuka uymayabilir, kanun maddeleri adil olmayabilir” dedi.

Özel, “YSK’nın iptal kararıyla ilgili bir tereddüdümüz yoktu. Çünkü referandumun iptalini gerektirecek hiçbir bulgu ve husus yoktu. Kanun devleti mi olacağız, hukuk devleti mi? Kanunlar bazen hukuka uymayabilir, kanun maddeleri adil olmayabilir. Burada YSK hukukun gereğini yerine getirmiştir. Merak etmeyin önümüzdeki süreçte zaten seçim kanunları tamamen değişecek. Değişmesi lazım” şeklinde konuştu.

'HERKES OY PUSULALARININ GERÇEK OLDUĞUNDA HEMFİKİR'

Özel, YSK’dan mühürsüz oy pusulalarının kabul edilmesini istediğini şöyle açıkladı:

“Seçim günü birçok mühürsüz oy pusulalarının ve zarflarının kullanıldığı bilgisi geldi. Bunun altını çizerek söylemek gerekir, ilk defa bu seçimde sandık kurulu başkanları kurayla belirlendi. Eskiden bunlar devlet memurları arasından seçiliyordu. Seçilen kişiler içinde yeterince eğitim verilmemiş arkadaşlar olabilir. Geçen seçimde oy torbaları sandık kurulu başkan ve üyelerine 48 saat önce iletilmişken, bu seçimde bazı güvenlik sebepleriyle seçim sabahı gönderildi. O yüzden sandık görevlileri, oy pusulalarının hepsini mühürleyememiş olabilir. Mühür şekli bir unsur. Gerçek bir seçmene fligranlı, sahtesi yapılması mümkün olmayan bir oy pusulası verilmişse asıl olan seçmenin iradesini korumaktır" dedi ve ekledi, "Sahte oy pusulasıyla ilgili hiçbir iddia yok, herkes oy pusulalarının gerçek olduğunda hemfikir”.

'YSK, YURTDIŞINDAKI MÜHÜRSÜZ OYLARI DA KABUL EDER'

Türkiye'de mühürsüz oy pusulalarının kabul edilip, yurtdışı oylarının iptal edilmesi kararını da değerlendiren AK Parti’nin YSK’daki temsilcisi Özel, "O karar şu anda İl Seçim Kurulu’na gitti, orada o karar kaldırılır. Sadece 4 oy torbasında sorun oldu. YSK kararı doğrultusunda iptal edilir" dedi.

İlgili Haberler