AKP'de Bahçeli çatlağı

AKP'de Bahçeli çatlağı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin iki il için adaylarını açıklaması ittifak yapacağı AKP'de çatlağa neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısında her ilde aday çıkaracaklarını açıklarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Mersin ve Adana adaylarını açıklamasının parti içinde rahatsızlığa yol açtığı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda Cumhur İttifakı'nın önemine dikkat çekerek, “Devlet Bey ile görüşeceğim, oradan bir yol haritası, somut durum çıkar. Şu an bir görüşme yok. Aday çıkarmamamız gibi bir durum söz konusu olmaz. 81 il ve tüm ilçelerde adaylarımız olacak. Bizim iddialı olmamız ayrı, ittifak ayrı bir konu. İttifak ruhunun arkasındayız. Herkes Mart 2019'da yapılacak seçimlere yönelik çalışmalarını olduğu gibi sürdürsün” dediği öğrenildi.

Bazı MKYK üyeleri, Bahçeli'nin bir yandan ısrarla ittifakı gündeme getirdiğini bir yandan da bazı yerlerde adaylarını ittifak görüşmelerini bile beklemeden açıkladığını anımsatarak, "Bir yandan ittifak deyip bir yandan adayları açıklamak ne anlama geliyor. Bahçeli, daha hangi ilde nasıl bir ittifak yapılacağı belli olmadan aday açıklayarak emrivaki yapıyor" görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, bu ay başında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüşmüş ve "Siz halen Adana Büyükşehir Belediye başkanımızsınız ve aynı zamanda büyükşehir başkan adayımızsınız, yolunuz açık olsun" dediği kamuoyuna yansımıştı. Bahçeli, aynı şekilde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı işaret etmişti. Bazı MKYK üyeleri de genel seçim ile yerel seçimin dinamiklerinin farklı olduğunu, genel seçimde yapılan ittifakta her partinin kendi listesiyle seçime girdiğine dikkat çekerek, 16 yıldır her seçimden birinci olarak çıkmış ve tek başına iktidarını korumuş AKP'nin ittifak gerekçesiyle bir belde ya da ilçede bile aday çıkarmamasının sıkıntı yaratacağı değerlendirmesini yaptı.