AKP'de istifaların sebebi belli oldu

AKP'de istifaların sebebi belli oldu
AKP'de art arda yaşanan istifaların sebebi ortaya çıktı. AKP'nin anketlerine göre, bazı başkanların oy potansiyeli partinin altında kalırken bu durumun il genel meclislerini de etkileyeceği iddia edildi.

AKP’de 2019 seçimlerine ilişkin hazırlıklar sürüyor. Bu çalışmaların başında da anketler geliyor. Belediye başkanlarını istifaya götüren süreçte, anketlerin etkili olduğu belirtiliyor.

Milliyet’ten Şebnem Hoşgör’ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bazı belediye başkanlarını değiştirme kararında, çok sayıda belediye başkanının şahsi oy potansiyelinin partinin oy oranının çok gerisinde kaldığını gösteren kamuoyu araştırmalarının etkili olduğu bildirildi.

Bir önceki yerel seçimlere göre bu etkinin -10 puanlık bir tabloyu ortaya koyabileceği değerlendirmeleri yapılırken, başkanların şahsi oy potansiyeli ile parti oy potansiyeli arasındaki yüzde 10’a kadarlık farkın tolore edilebileceği ancak bunun üstündeki oranların kabul edilemeyeceği ifade edildi.

'KARARSIZ ORANI ETKİLİ'

Sözkonusu anketlerde, AKP kurmaylarını asıl düşündüren nokta ise, kararsızların oranının yüzde 30’larda çıkması oldu.

AKPli bir isim şu değerlendirmeyi yaptı; “Yüzde 30’luk kararsız oranı, büyük bir seçmen kitlesinin sandığa gitmeme eğiliminde olduğunu ya da mevcut partilere mesafeli durduğunu gösterir. Bu da siyasette yeni oluşumları cesaretlendirici bir tablodur. Bizim partimizin kuruluş sürecinde de, kamuoyu anketlerinde benzer şekilde kararsızların yüksekliği dikkat çekiyordu.”

İlgili Haberler