AKP'de kömür krizi

AKP'de kömür krizi
AKP'de 15 senedir aksatılmayan bedava kömür dağıtımında bu sene kriz çıktığı iddia edildi. Eksik kömür gönderilen illerden gelen şikayetlerin artması üzerine sorunun giderilmesini isteyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Vatandaşa izah edemeyiz" dedi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, AKP'de kömür krizi çıktı. AKP’nin iktidara geldikten sonra uygulamaya koyduğu ve oy potansiyeli açısından büyük önem verdiği ‘bedava kömür’ dağıtımında bu yıl kriz yaşandığı iddia edildi.

Bazı illere yeterince kömür gitmeyince, vatandaşlar şikâyetlerini milletvekillerine iletti. Konu, Cumhurbaşkanı Tayyip Eroğan’ın da katıldığı son milletvekili toplantısında gündeme geldi. Erdoğan, aksamanın giderilmesi talimatı verdi. Ancak sorunun devam ettiği saptandı.

"VATANDAŞA İZAH EDEMEYİZ"

Konu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a aktarıldı. Bozdağ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sorunun nedenini sordu. Bozdağ’a, bazı kömür ocaklarında yaşanan üretim sorunu nedeniyle gecikme yaşandığı, çıkartılan kömürün demiryolu ile diğer illere ulaştırılmasında da zamanlamanın gerisinde kalındığı bilgisi verildi.

Bozdağ’ın sorunun derhal çözülmesini istediği ve “15 yıldır aksatmadan sürdürdüğümüz bir icraatın şimdi neden yapılamadığını vatandaşa izah edemeyiz” dediği öne sürüldü.

İlgili Haberler