AKP’den Bahçeli’ye Baraj Jesti!

AKP’den Bahçeli’ye Baraj Jesti!
AKP’nin yayın organı olarak bilinen Sabah Gazetesi’nden Müderrisoğlu, Bahçeli’ye 2 farklı başkanlık sistemi önerisi sunulacağını iddia etti. Müderrisoğlu, seçim barajının %5’e indirilerek, daraltılmış bölge sistemli bir başkanlıkta karar kılındığını yazdı

MHP-AKP arasındaki Başkanlık sistemi anlaşması her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'nin manşetten verdiği haberde, AKP’nin Devlet Bahçeli’ye sunacağı teklifin detaylarını yazdı. Okan Müderrisoğlu imzalı haberde 2 farklı Başkanlık sistemi üzerinden pazarlık yapılacağını belirtirken, seçim barajının %5’e düşürülmesi ve daraltılmış bölge seçim sistemine geçilmesinin öncelikli olduğunu söyledi.

BAHÇELİ’YE MECLİS GARANTİSİ!

Bir süredir kulislerde konuşulan seçim barajının düşürülmesiyle MHP’nin az sayıda vekille de olsa Meclis’e sokulmasının planlandığı belirtiliyor. Böylece, Başkanlık sistemine destek verecek olan Bahçeli’nin bir şekilde Meclis’e girmesi sağlanacak.

İşte Müderrisoğlu’nun o yazısı:

 “AK Parti, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye iki alternatifli anayasa paketi ile gidecek. İlk pakette 17 maddeden oluşan “Tam başkanlık” önerisi yer alacak. Diğerinde ise anayasanın tamamını tadil eden 59 madde bulunacak.”

PARLAMENTO ATAMASI
Bakanlar, parlamento dışından başkanın tercihi ile siyasi takım arkadaşları olarak atanacak. Parlamentodan kabineye üye seçilmesi durumunda ise o kişinin milletvekilliği düşecek. AK Parti'nin genel eğilimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirlenecek geçiş hükümleri ile başkanlık yetki ve sorumluluklarını üstlenmesi şeklinde olacak. AK Parti seçim yasasında da yüzde 5 baraj ve daraltılmış bölge önerecek.

İŞTE O MANŞET

İlgili Haberler