AKP'den Bahçeli'ye tepki

AKP'den Bahçeli'ye tepki
Devlet Bahçeli'nin art arda yaptığı af taleplerine AKP'den tepki geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bahçeli'nin yoğun ısrarını, hele hele seçimler öncesi bu alana ilişkin söylem beklentisini çok iyi anlayabilmiş değilim" dedi.

Son gelen anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'nın oylarının düştüğünün görülmesiyle birlikte, AKP ile MHP arasındaki huzursuzluk da büyümeye başladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV'den Sibel Erdem'in sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sürekli af talebiyle ilgili açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren Yazıcı, bu talebi çok riskli ve tehlikeli bulduğunu söyledi.

"BAHÇELİ'Yİ ANLAMIYORUM"

Bahçeli'nin bu konudaki ısrarını bir türlü anlayamadığını vurgulayan Yazıcı, "Söylemi doğal karşılarım, yani bir parti bir alanda var olan sorunu tasfiye etmek için öneri getirir. Ama bu ısrarın çok sürdürülüyor olmasını, hele hele seçimler öncesi bu alana ilişkin söylem beklentisini çok iyi anlayabilmiş değilim, yani çok iyi anlayamıyorum.

Anlayamadığım için de düşündürücü olduğunu düşünüyorum. Onu neye göre söylüyor Sayın Bahçeli bilmiyorum. O değerlendirme de çok riskli, tehlikeli bulduğumu ifade etmek isterim. En nihayet bu tür şeyler varsa bunu devlet bilir, önlemini alır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

DESTİCİ DE KARŞI ÇIKMIŞTI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Bahçeli'nin af talebine karşı çıkarak, "Kulun kula karşı işlediği suçlarda biz şahsen genel bir aftan yana değiliz" şeklinde konuşmuştu. 

İlgili Haberler