AKP'den 'kabinede revizyon' açıklaması

AKP'den 'kabinede revizyon' açıklaması
AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, 'yeni kabine' söylentileriyle ilgili iddialarını yanıtladı. Turan, kabinede değişiklik olup olmayacağını Genel Başkanın açıklayacağını söyledi.

TBMM'de gazetecilere açıklama yapan ve soruları cevaplayan AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, yarın saat 12.00'de AKP'nin kapalı grup toplantısını yapacağını belirterek, Grup Başkanı'nı seçeceklerini ifade etti.

Turan, “AK Parti'nin Grup Başkanı olarak başbakanımız Binali Bey’i öneriyoruz, Dolayısıyla yarınki seçimi hayata geçirmek istiyoruz. CHP'nin, Grup Başkanı MKYK üyesi olmayacak iddiasını bir vahim tablo olarak değerlendirdik, gördük. Özellikle kampanya, referandum döneminde CHP'nin geçmişinden ders aldığını, artık hukuk, kanun oyunlarıyla yanlış stratejisi ile değil, halkla yürüyeceğini ümit etmiştik.

Bugün CHP'nin fabrika ayarlarına döndüğünü, klasik CHP gördüğümüzü ifade etmek isterim. Adeta CHP'nin içerisine Sabih Kanadoğlu kaçmış. Grup Başkanı ile Grup Yönetim Kurulu üyeleri ayrı ayrı düzenlenmiştir. Grup Başkanı olan kişinin, MKYK üyesi olmasının bir mahsuru yoktur, siyasi etik açısından da mahsuru yoktur” ifadelerini kullandı.

Kabinede revizyon beklentisine ilişkin olarak Turan, bunu Genel Başkanın açıklayacağını ifade etti.

İlgili Haberler