AKP'den olağanüstü kongre kararı

AKP'den olağanüstü kongre kararı
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AKP Genel Başkanı Yıldırım başkanlığında toplandı. MYK'dan çıkan karar göre olağanüstü kongre tarihi 21 Mayıs olarak açıklandı.

AKP Genel Merkezinde başlayan toplantı, saat 14.50'de başladı. MKYK’nın aldığı karara göre AKP Olağanüstü Kongresi 21 Mayıs’ta yapılacak.

AKP Sözcüsü Yasin Aktay MKYK sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Toplantıda gündem 16 Nisan sonrasında ortaya çıkan hukuki ve siyasi durumun değerlendirilmesi ve atılacak adımlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu, liderliğini yapmakta olduğu partisiyle ilişkisinin ihya edilmesi amacıyla yapılan davete icabeten, Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın üyeliğinin ihya edilmesine dair MKYK üyelerinin tamamı bu kararı oybirliği ile onaylamış oldular. Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın genel merkezde yapılacak toplantıda AK Parti üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz.

Yarın düzenlenecek tören kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri ile cumhurbaşkanlığı külliyesinden katılacak misafirlerle birlikte düzenlenecek bir merasim olacak. 21 Mayıs’ta üçüncü olağanüstü kongreye gidilmesi kararı alındı. Hazırlıklar için düğmeye basıldı. Ve bu kongrede sayın cumhurbaşkanımızın bir seçimle parti genel başkanlığına seçilmesini ön görüyoruz."

İlgili Haberler