AKP'den seçim paketi!

AKP'den seçim paketi!
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, emekli maaşından vergi affına kadar bir çok alanda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün Bakanlar Kurulu olarak bazı önemli kararlar aldık. Bu kararları halkımızla paylaşacağız.

VERGİ VE PRİM BORCU YAPILANDIRILMASI

Maliye ile işi olan vatandaşlarımız yani kamu ile işi olan vatandaşlarımız. 31 Mart 2018 yılından önce borcu olan varsa bunlarla ilgili bir imkan getireceğiz. Trafik cezalarında da yapılandırmaya gidilecek.
Vergi ve prim alacakları için yeniden yapılandırma yapılacak. Vatandaşlarımız 36 ay içinde borcunu ödeyebilecek.
Borçlarını peşin ödemek isteyenlere de faizin yüzde 90 civarında indirim yapılacak.

Piyasada çok beklenti haline gelen stok affı da bulunuyor. Onlar için de düzenleme yapılacak.

GENÇLERE YENİ DESTEK

Genç girişimciliğe yönelik desteğe bir yenisini daha ekliyoruz. 3 yıllık gelir desteği devam edecek. Bir yıl boyunca da bu kişi BAĞ-KUR borcu ödemeyecek. Bunu devlet olarak biz ödeyeceğiz.

YAŞLILIK AYLIĞI 500 TL OLDU

Yaşlılık maaşı 266 TL’den 500 TL’ye çıkarıyoruz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DÖNÜŞ AFFI

Üniversitede okuyan 8 milyona yakın gencimiz var. Bunlar içinde öğretimine devam edemeyen gençlerimiz var. Bunların sayısı 500 bine yakın. Kaydı silinen öğrencilere bir kerelik üniversiteye dönme imkanı veriyoruz. Bunun istisnası sadece teröre bulaşmamış olunması.

13 MİLYON BİNA İÇİN DÜZENLEME

Kangren olmuş imar problemine de imar barışı getiriyoruz. Kanun çıkınca tespit edilen binalara yapı kayıt belgesi verilecek. Yaklaşık 13 milyon bina için reform düzeyinde bir düzenleme getireceğiz. Bu bir imar affı değildir, imar barışıdır. Bunun için sembolik bir ücret alınacak. Böylece vatandaşlarımız kaçak bina durumundan kurtulmuş olacak. İmar barışı, son 50 yılın kangren olmuş sorununu kökten çözecek bir kanun tasarısı. Buradan gelecek olan paralar da şehirleşme ve imar için kullanılacak.

ÇİFTÇİLERE ARAZİ

Hazine arazilerini kullanan çiftçilerimiz var. Bunlar bazı haklardan faydalanamıyorlar. Bunlar için de 10 yıl kullanma hakkı verilecek bu yılın sonunda istemesi durumunda 10 yıl daha uzatılacak. Eğer bu kişi oraya sahip olmak istiyorsa oradan alınan ücretin yarısına kendisine verilecek.

YAŞ ÇAY 2 LİRA 45 KURUŞ OLACAK

Çay toplama mevsimi başladı. Bu sene yaş çay kilosu 2 lira 45 kuruş olarak belirlendi. Bunun altında bir alım olmayacak. Bu, geçen seneye göre yüzde 16 bir artış oluyor.

EMEKLİLERE SENEDE İKİ İKRAMİYE

Emeklilerimize de bir müjdemiz var. 12 milyon emekli aylığı alan vatandaşımız var, bütün devletten maaş alanlar, her yıl Ramazan Bayramı öncesi, Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz. Ramazan Bayramı öncesi bin TL, Kurban Bayramı öncesi bin TL.

Açıklanan bu paketlerin maliyeti 24 milyar lira olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru alındı, bugün itibariyle Meclis’e bu kanun tasarısını iletmiş olacağız.

İlgili Haberler