AKP'den 'U' dönüş sinyalleri

AKP'den 'U' dönüş sinyalleri
AKP'nin referandumdan sonraki atacağı adımları Habertürk'ten Bülent Aydemir'in aktardı. Aydemir'in haberine göre dış politikada durumu düzeltme yoluna gidecek olan AKP, AB ülkeleri ve ABD'ye aldığı tavır konusunda geri adım atacak.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre AKP referandum sürecinden sonra dış politikada normalleşem süreci için adımlar atacak. "Avrupa Birliği ile yaşanan kriz başka olmak üzere yeni ABD yönetimi ile politikaların uyumlaştırılmasına ve sorunların giderilmesine yönelik girişimlerde bulunulacak" diyen Aydemir, AKP'nin izleyceği politikayı şöyle aktardı:

İç politikadaki ikinci mesele, FETÖ'nün içlerine girip tahrip ettiği kurumların yeniden yapılandırılması, kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesi. Bu konuda reform niteliğinde adımlar gelebilir. 2019'a kadar geçecek sürede çıkabilecek sorunlara ve çözümlerine ilişkin bir yol haritası üzerinde çalışılıyor.

DIŞ POLİTİKADA NORMALLEŞME ADIMLARI

Avrupa Birliği ile yaşanan kriz başka olmak üzere yeni ABD yönetimi ile politikaların uyumlaştırılmasına ve sorunların giderilmesine yönelik girişimlerde bulunulacak. Rusya ile normalleşme iradesinden sonra ilişkilerin seyri gözden geçirilecek. Buna komşularla ilişkiler de dahil.

Suriye, Irak, ABD, Rusya, AB ilişkilerinde radikal kararlar ve adımlar atılabilir. Özellikle AB ile yaşanan süreçle ilgili kullanılan dilin yumuşaması ve ortak aklın işletilmesi bekleniyor. Şu anda konjonktürel olarak bazı adımlar atılamıyor.

İlgili Haberler