AKP'den yeni bedelli askerlik açıklaması

AKP'den yeni bedelli askerlik açıklaması
AKP Sözcüsü Mahir Ünal bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulunda. Ünal, "28 gün, 21 güne düşürüldü. Bu konuda şuan başka değişiklik düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik düzenlemesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen düzenleme ile ilgili AKP’li Mahir Ünal’dan önemli bir açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “21 gün olarak konuşuldu, şu an için bir değişiklik düşünülmüyor, üst yaş sınırı kaldırıldı” dedi.

“ÖNÜMÜZDE BÜYÜK KONGRE VAR”

Partide yenilenme çalışmalarıyla ilgili de Ünal, “Seçimler öncesi AK Parti hem kongreyle hem de istifaya sunma hakkını kullanarak yenilenmesini gerçekleştirdi. Önümüzde büyük kongre var, orada il başkanları değil genel merkez MKYK’sına ilişkindir” ifadelerini kullandı.

ÖZİL’İN TEPKİSİ SON DERECE YERİNDE VE HAKLI

AKP’li Ünal, Mesut Özil’in Alman Milli Takımı’nı bırakma kararına ilişkin bir soru üzerine, “Maalesef özellikle Avrupa açısından yaşanan bir kriz var. Şu anda AB üzerinde yükseldiği evrensel değerler ile çatışır duruma gelmiştir. Bu durum bizi son derece rahatsız etmektedir. Mesut Özil’in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepki. Almanya bir taraftan entegrasyonu konuşurken bu tür uygulamalar ile ve Mesut Özil’in açıklamaları sonrasında gelen bazı yaklaşımlar bize göstermektedir ki  entegrasyon görüntüsünün altında bir asimilasyon amacının yattığı görülüyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. ‘Cumhurbaşkanımızın bir teması olacak mı?’ Açıkçası bununla ilgili MYK toplantısında herhangi bir değerlendirme yapılmadı” dedi.