AKP'li Bakan Faruk Çelik: "HDP'li milletvekilleri tutuklanmamalı"

AKP'li Bakan Faruk Çelik: "HDP'li milletvekilleri tutuklanmamalı"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, HDP'li milletvekillerinin 'halkın vekili' olduğunu iddia ederek tutuklanmamaları gerektiğini savundu.

Bursa’da AKP Gençlik Kolları'nın düzenlediği bir programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin Avrupa Birliği tutumu ve tutuklu bulunan HDP'li vekillerle ilgili açıklama yaptı.

“HİÇBİR MİLLETVEKİLİ TUTUKLANMAMALI”

Şimdi Avrupa Birliği’nin, savunduğu bütün değerleri ayak altına alan bir tutum içine girdiğini ne yazık ki ibretle izliyoruz. Avrupa Parlamentosu bir karar alıyor. ‘Türkiye ile müzakereler askıya alınsın’ diyor. Neden? Gerekçeleri var, bir tanesinde diyor ki, ‘Bu HDP vekillerini neden tutukladınız? HDP milletvekilleri değil, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasına, hiçbir Ak Partili rıza göstermez. Hiçbir milletvekili tutuklanmamalı, milletin vekili çünkü. Milletin vekili olacaksın” şeklinde konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN GİDİŞATINDAN KAYGI DUYUYORUZ’

Avrupa Birliği’nin gidişatında kaygılı olduklarını dile getiren Bakan Çelik, “Biz Avrupa Birliği’nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı’dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama, siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye’ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz. Yalnız biz mi? İngiltere de, başka ülkeler de kaygı duyuyor. Biz, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin dahil olmasıyla küresel bir güç olmasından yanayız” dedi.

El Kaide’nin nerede olduğu sorusunu yönelten Bakan Çelik, “Geldi Irak’ı perişan etti, gitti Afganistan’ı perişan etti. Tarumar ettiniz. İşi bitti, fişini çektiniz. Şimdi başka bir fiş taktılar o da DEAŞ. Nereden çıktı bu? Suriye’nin, Irak’ın tamamını alacak noktaya geldi. Kim bunlar Allah aşkına? Dün El Kaide, bugün ise DEAŞ” diye konuştu.