AKP'li Bakanı Sivas'ta 40 kişi dinledi

AKP'li Bakanı Sivas'ta 40 kişi dinledi
Referandum çalışmaları kapsamında Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, konuşma yapacağı alanda 30-40 kişilik bir grupla karşılaşınca büyük hayal kırıklığına uğradı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas’ta yürüttüğü referandum çalışmaları kapsamında Hafik ilçesine gelerek ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına değinen Yılmaz, Sivaslılara neden 'evet' dediğini anlattı.

Bakan Yılmaz’ı yaklaşık 50 kişinin dinlediği gözlendi.

YENİ SİSTEMİN EĞİTİME OLUMLU KATKISI OLACAK

Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun yeni hükümet sisteminin eğitime nasıl katkı sunacağını sorması üzerine ise şunları söyledi: ‘Eğitimde değişmez hedefimiz eğitimde kaliteyi artırmaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak için merkezi hükümetten eğime çok büyük bir pay ayırmak lazım.

2002’de merkezi hükümette eğitime yüzde 10 oranında bir pay ayrılırken, şimdi yüzde 20 oranında pay ayırmaktayız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinde milli eğitime ne katkısı olacaktır Eğer kaynakları israf etmezsek, milli geliri artırırsak, artan milli gelirden ayrılan bu daha yüksek oranda payla eğitime daha çok kaynak ayıracağız. Eğitime daha çok kaynak ayırmak demek, öğretmenin maaşını artırmak demek. Daha kaliteli okullar yapmak demek, dersliklerde daha az sayıdaki öğrenciyle eğitimi yürütmek demek. 

MHP VE CHP’Yİ ZİYARET ETTİ

Yılmaz, daha sonra MHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek ‘hayır’ yolunda kimlerin olduğunun vatandaşlara anlatılması gerektiğini söyledi. Ardından CHP İlçe Başkanlığı’na geçerek partililere cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin demokrasiye ve milli iradeye daha uygun olduğunu ve niçin ‘evet’ verilmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, daha sonra esnaflarla selamlaştı ve ilçede kurulan pazarı ziyaret ederek vatandaşlardan destek istedi.

20170410_2_22986965_20877766_web.jpg

İlgili Haberler