AKP'li başkandan dikkat çeken ziyaret

AKP'li başkandan dikkat çeken ziyaret
Manisa'nın Demirci ilçesi AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk'un  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında verdiği soruşturma izninin hemen ardından yaptığı Orman Genel Müdürü ziyareti dikkat çekici bulundu.

Mustafa TEMİZ / MANİSA

Selami Selçuk Orman arazisine yaptığı Kaçak Kongre Merkezi sonrası bir vatandaş ve Demirci Orman İşletme Müdürlüğü kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, yapılan soruşturma sonrasında idari ve hukuki araştırmalar bitirilmiş, Demirci Cumhuriyet Savcılığı da İçişleri Bakanlığından Selçuk hakkında soruşturma izini istemişti.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk  kendisi hakkında Bakanlığın verdiği soruşturma izninin hemen ertesi günü soluğu Orman Genel Müdürlüğünde aldı. Orman Genel Müdürü  Bekir Karacabey’i makamında ziyaret eden Başkan Selçuk, Genel Müdür Karacabey'e bir de Demirci ilçesinde dokunmuş halı hediye etti.

Başkan Selami Selçuk'un Orman arazisine yaptığı kaçak kongre merkezi sonrası Bakanlığın verdiği soruşturma iznini verdiği haberi ülke gündemine ve televizyonların ana haber bültenlerine konu olmuştu.

Başkan Selçuk hakkında verilen izin Demirci Cumhuriyet Başsavcılığına tebliğ edilmiş ve süreç başlamıştı.
Başkan Selçuk'un bu kararı tebliğ ettikten sonra Danıştay 2. dairesine Bakanın verdiği soruşturma iznine itiraz hakkı bulunuyor. Bu itirazın ardından Danıştay 2. Dairesi bu itirazı 90 gün içinde karara bağlayacak. Danıştay 2. Dairesinin kararları  başka bir yargı kurumuna taşınarak itiraz edilemiyor.