AKP'li Başkan'dan Suriyeli kararı: "3 gün verdik..."

AKP'li Başkan'dan Suriyeli kararı: "3 gün verdik..."
AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Suriyelilerin bir esnafı darp etmesinin ardından duruma tepki gösteren vatandaşlara seslendi. Yanılmaz, Suriyelilerin gönderileceğini belirtirken, Suriyeliler çalışma izni vermediklerini söyledi.

Elazığ'da Sanayi Caddesi'nde tuhafiye dükkanı işleten Ekrem Yıldırım'ın Suriyeli bir grup tarafından darbedilmesini protesto etmek isteyen mahalle sakinleri akşam caddede tekrar toplandı.

Bunun üzerine olay yerine gelen ElazığBelediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, mahalle sakinleri ile caddedeki bir kıraathanede görüştü.

Evrensel'in haberine göre, Suriyelilere dükkanlarını kapatmaları ve mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyleyen Yanılmaz, “Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz. Gitmesi gerekenler de gidecek. Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yanılmaz'ın konuşmasının ardından ikna olan mahalle sakinleri caddeyi boşalttı.

Zaman zaman sokak aralarında yaşanan gerginliğe ise çevik kuvvet polisleri müdahale ederek vatandaşları sokak aralarında toplanmamaları konusunda uyardı.