AKP'li eski vekilden skandal çağrı: Laiklik ya Anayasa'dan çıkarılsın ya da...

AKP'li eski vekilden skandal çağrı: Laiklik ya Anayasa'dan çıkarılsın ya da...
AKP'li eski vekil ve Star Gazetesi yazarı Resul Torun, son yazısında laikliğin Anayasa'dan çıkarılması gerektiğini savundu.

Torun "Laiklik ya çıkarılmalı ya da tarif edilmelidir!" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

DÜŞMAN OLARAK GÖRÜYOR

CHP''nin öncülüğünü ve siyasette önderliğini yaptığı o zihniyet, bu milletin başta inancı olmak üzere tüm moral değerlerini kendisine hasım olarak hatta düşman olarak gören ve onunla mücadele etmeyi ilke edinen bir zihniyet.

Milletini kahir ekseriyetinin reddettiği bu zihniyet, kâh sivil toplum örgütü olarak kâh siyasi parti olarak hâlâ eski alışkanlıklarından vaz geçmemiş ve hâlâ borusunun öteceğini düşünerek değişik zamanlarda provalar yapıyor.

Çarpık bir laiklik anlayışının arkasına sığınan bu zihniyet, dini toplum hayatından uzaklaştırmayı hedeflemekte bunu da gizleme ihtiyacı duymamaktadır.

Bugün daha görünür hale gelen Diyanet''ten rahatsızlıkları, duaya tahammülsüzlükleri, hâlâ tesettüre karşı önyargıları İslam''a karşı olumsuz bakışlarının yansımalarıdır.

YA ANAYASA''DAN ÇIKARILMALI YA DA YENİDEN TARİF EDİLMELİ

"90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam''dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik.

İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır.

Yoksa bu zihniyetin, ellerine geçen ilk fırsatta 28 Şubat benzeri uygulamalara teşebbüs etmekten ve toplumu germekten çekinmeyeceği anlaşılmaktadır.

Demedi demeyin!"

İlgili Haberler