AKP'li grup İYİ Parti standına saldırdı

AKP'li grup İYİ Parti standına saldırdı
Bursa Emir Sultan Camii yanındaki İYİ Parti standı, sahur vakti saldırıya uğradı. AKP'nin oluşturduğu “İlk oy hareketi” adlı grubun saldırısında, polis havaya ateş açtı, 6 partili yaralandı

İYİ Parti standlarına yapılan saldırılara bir yenisi de Bursa’da eklendi. Emir Sultan Camii yanında Bursa İl Başkanlığı tarafından açılan seçim standı, dün gece saldırıya uğradı..

AKP taraftarlarının oluşturduğu ‘İlk oy hareketi” adlı grubun üyeleri, sahur ikramında da bulunan İYİ Partililere taş ve sopalarla saldırdı.

İki gündür süren gerginlik üzerine standa gelen İl Başkanı da saldırıya uğradı. Polis saldırgan grubu havaya ateş açarak durdurdu.

İYİ Parti İl Başkanlığı ve yöneticileri, iki gündür devam eden saldırılar üzerine bir basın toplantısı düzenlemiş ve güvenlik birimlerini göreve çağırmıştı.

Bu çağrıya rağmen yaşanan saldırı üzerine, 6 İYİ Parti’linin yaralandığı olayla ilgili olarak Bursa İl Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

9e242123-4faf-4704-be93-dee5d3c81589.jpg

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Tüm partilerin stantlarının bulunduğu alanda İYİ Parti’nin hedef seçildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Tüm partilerin hem Ramazan etkinliği hem de seçim çalışması yaptığı alanda İYİ Parti standına ve İyi Partililere yapılan saldırı, ülkemizde büyüyen tahammülsüzlüğün vardığı noktayı göstermesi bakımından çok önemlidir.

İki gündür İYİ Parti standına ve arkadaşlarımıza yapılan saldırılar doğrudan Ak Parti’nin yan kuruluşu durumundaki “İlk Oy hareketi ” platformu mensuplarınca gerçekleştirilmiş olup, başkaca hiçbir parti veya kuruluşla ilgisi yoktur.

Daha önce yapılan saldırı sonrasında da belirtmemize rağmen, bu tür alanlarda emniyet kuvvetlerinin gerekli kontrolleri yapmayıp, tedbirleri almaması ve müdahale etmekte yetersiz kalması da ayrı bir sorundur.

Seçimlerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için tüm yetkilileri tarafsız bir şekilde göreve davet ediyoruz.”

İlgili Haberler